Singapore Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Singapore Airlines
Syarikat Penerbangan Singapura
新加坡航空公司
சிங்கப்பூர் வான்வழி
250px
IATA ICAO Kode panggil
SQ SIA SINGAPORE
Didegaké 1 Mèi 1947 (1947-05-01)(sebagai Malayan Airways)
1 Oktober 1972 (sebagai Singapore Airlines)
Hub Papan Anggegana Internasional Changi Singapura
Program frequent flyer
  • KrisFlyer
  • PPS Club
Lounge penumpang Silver Kris Lounge
Aliansi Star Alliance
Anak perusahaan Scoot [1]
SilkAir
Singapore Airlines Cargo
Ukuran armada 100 tak termasuk anak perusahaan
Kutha tujuan 63[2]
Perusahaan induk Temasek Holdings (54,78%)[3]
Slogan perusahaan A Great Way To Fly
Kantor pusat Airline House
25 Airline Road
Singapura 819829
Singapura
Wong wigati Goh Choon Phong (CEO)[4]
Situs web www.singaporeair.com
Singapore Airlines building

Singapore Airlines (basa Tionghoa: 新加坡航空公司, Pinyin: Xīnjīapō Hángkōng Gōngsī) inggih punika maskapé pamaburan nasional Singapura. Kode IATAnipun inggih punika SQ manawi ICAOnipun inggih punika SIA. Singapore Airlines inggih punika salah satunggaling maskapé ingkang saé lan tersuksès ing Asia kaliyan penerbangan ing Éropah, Amérika Utara, sarta Asia lan Australia. Penerbangan ing pinten-pinten kutha Asia Tenggara, Républik Rakyat Cina, lan India dipuntangani déning SilkAir manawi kargonya dipuntangani déning Singapore Airlines Cargo. Ndèrèk trèn pesawat kaliyan tarif murah (low-cost carrier), Singapore Airlines mbikak Tiger Airways igkang ugi bermarkas ing Papan Anggegana Internasional Changi Singapura.

Sajarah[besut | besut sumber]

SIA Boeing 777-300ER

Awal Mula[besut | besut sumber]

Pembentukan Singapore Airlines kawiwitan saking Malayan Airways Ltd. lan penerbangan perdanipun dipunlaksanakakèn 1 Mèi 1947. Ing wanci punika, kutha ingkang dipunlayani inggih punika Kuala Lumpur, Ipoh, lan Penang ing Malaysia. Maskapé mau ngerembag sasampunipun yuswanipun Perang Dunia II lan ing taun 1955, armadanipun kalebet sejumlah besar pesawat DC-3.

Pemisahan[besut | besut sumber]

Ing taun 1963, dumadi Federasi Malaysia ingkang ngewahi maskapé dados Malaysian Airways. Pemisahan Singapura saking Federasi kadadosan ing 1965 lan ing taun 1966 Malaysian Airways ngewahiasmanipun dados Malaysia-Singapore Airlines. Operasi MSA mendeg ing taun 1972 manawi kadadosan perselisihan penemu antawis kalih pihak. Malaysia langkung menekankan penerbangan domestik manawi Singapura milih jalur internasional. Manawi kadadosan pemisahan, para pramugari Singapore Airlines utawi biyasa dipunsebat Singapore Girls punika ngginakaken baju kebaya.

Singapore Airlines[besut | besut sumber]

Perkembangan pesat kadadosan ing taun 1970-an manawi Singapore Airlines nghadiraken Boeing 747 ing armadanipun. Ing taun 1980-an, Amérika Sarékat, Kanada, lan Éropah dipuntambahaken ing jaringan rute Singapore Airlines. Taun 2004, Singapore Airlines miwiti perjalanan langsung saking Singapura ing Los Angeles lan New York (Papan Anggegana Internasional Newark Liberty. Maskapé punika ugi sampun mempromosikan piyambak dados pengguna pertama pesawat Airbus A380 ingkang ngginakaken ing pungkasan taun 2006 kanggé penerbangan antawis Singapura, London, lan Sydney.

Ancas[besut | besut sumber]

Lihat: Papan Anggegana Tujuan Singapore Airlines

Code Sharing[besut | besut sumber]

Singapore Airlines ugi nglampahi code sharing ing pinten-pinten ancas kaliyan maskapé-maskapé punika

Armada[besut | besut sumber]

Boeing 777
Boeing 777-200ER

Armada pesawat terbang Singapore Airlines kapérang saking sekawan tipe, Boeing 747 lan Boeing 777 saking Boeing lan Airbus A380 Airbus A340 saking Airbus. Singapore Airlines ugi bandhe dados pengguna kawiwitan saking A380 ingkang kapungkasan dipunjadwalaken badhé miwiti pelayanan ing Dhésèmber 2006.

Singapore Airlines Fleet[5]
Aircraft In Service Orders Options Passengers Notes
R F C Y Total
Airbus A330-300 19 15 30 255 285
Airbus A340-500 5 100 100 Semua kursi ya iku Kelas Bisnis dan pelayanan kepada LAX dan Papan Anggegana Internasional Newark Liberty.
Airbus A350-900 20 20
TBA
Airbus A380-800 17 2 6 12 60 399 471 Tata letak papan duduk baru yang di perkenalkan juni 2011[6]

menggantikan 747-400

12 86 311 409
Boeing 777–200 21 38 228 266 All Singapore Airlines Boeing 777–200 series are Boeing 777-200ER with derated engines.
12 42 234 288
30 293 323
Boeing 777–200ER 11 30 255 285
38 228 266
Boeing 777–300 8 8 50 226 284 4 being returned to leasing company to join Transaero
18 49 265 332
Boeing 777-300ER 19 8 8 42 228 278
Boeing 787–9 20 20
TBA
Total 100 65 46

Total: 103 Dalam Pemesanan: 65

Kecelakaan Singapore Airlines Penerbangan 006[besut | besut sumber]

Pesawat Singapore Airlines Penerbangan 006 inggih punika penerbangan terjadwal sakingi Papan Anggegana Changi Singapura ing Papan Anggegana Internasional Los Angeles miwiti Papan Anggegana Internasional Chiang Kai-Shek (sapunika Papan Anggegana Internasional Taoyuan Taiwan) ing Taiwan, Républik Cina, lan menewaskan 83 tiyang ing salebeting pesawat. Kecelakaan punika kecelakaan fatal pertama kali ing sajarah Singapore Airlines.

Ndelengaen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Singapore Airlines unveils Scoot budget carrier
  2. ^ [1]
  3. ^ "UPDATE 2-Singapore Air Q1 net profit beats f'cast". Reuters. 26 July 2010. Dijupuk 6 August 2010. 
  4. ^ "SIA gets new CEO". Channel NewsAsia. Dijupuk 14 September 2010. 
  5. ^ "List of Aircraft on Singapore Register". Civil Aviation Authority of Singapore. 2012-4-5. Dijupuk 2012-4-5.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. ^ [2] Singaporeair.com. Retrieved on 16 June 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss