Turkish Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Turkish Airlines Building
Turkish Airlines
Türk Hava Yolları
IATA ICAO Kode panggil
TK THY TURKAIR
Didegaké 1933
Hub Papan Anggegana Internasional Atatürk
Kutha fokus Papan Anggegana Internasional Esenboga
Papan Anggegana Internasional Sabiha Gokçen
Program frequent flyer Miles & Smiles
Aliansi Star Alliance
(bergabung pada 1 April 2008)
Ukuran armada 99 '29 dalam pesanan'
Kutha tujuan 136 (31 dom + 105 int'l)
Kantor pusat Istanbul, Turki
Wong wigati Temel Kotil (CEO)
Situs web http://www.thy.com

Turkish Airlines, Inc. (Basa Turki: Türk Hava Yolları Anonim Ortakliği) (THY) arupa maskapé pamaburan nasional Turki kang basisé ing Istanbul. Maskapé iki ngoperasikaké jaringan penerbangan tumuju 103 kota ing jaba negeri lan 30 ing Turki, nglayani total 136 papan anggegana, ing Éropah, Asia, Afrika lan Amerika Serikat. Basis utamané mapan ana ing Papan Anggegana Internasional Atatürk (IST), Istanbul, kanti hub kaloro ing Papan Anggegana Internasional Esenboga (ESB), Ankara lan Papan Anggegana Internasional Sabiha Gokcen (SAW), Istanbul. Pada 2006, maskapé iki ngangkut 17 yuta penumpang kanti total pendapatan US$3 miliar. [1] Karyawané cacahé sekitar 12.000 wong.

Sejarah[besut | besut sumber]

Maskapé iki didegaké nalika 20 Mei 1933, kanti jeneng Administrasi Maskapé Penerbangan Nagara - Hava Yolları Devlet Işletmesi Idaresi (DHY). Operasiné dimulai kanti rute Istanbul, Eskişehir, Ankara nalika Agustus 1933. Nalika September 1937, maskapé iki nampa telu De Havilland D.H. 86B kanti swiwi ganda. Desember sebanjuré, DHY nampa pesawat kapapat. Pesawat-pesawat kasebut nambah rute domestik DHY tumuju Istanbul, Eskisehir, Izmir, Ankara, Adana, Kayseri lan Diyarbakir.[1] Jenengé berubah dadi Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü (DHY) nalika Juni 1938. Penerbangan internasional pertama dilakokaké nalika 1947 tumuju Athena annanging iku ARUPA 40 tahun Kang MBIèN SAKDURUNGé perkenalan penerbangan jarak adoh tumuju Timur Jauh lan trans-Atlantik.

Sadjroné salah sijiné reorganisasi, perusahan nagara iki diganti déning salah sijiné perusahaan campuran, Türk Hava Yolları AO (THY) nalika 20 Februari 1956. Sahamé diduwéni déning Kementerian Administrasi Partisipasi Publik nalika 1990, kang dijukuk nalika Desember 1990 sekitar 5%. Pamaréntah banjur ngedol sekitar 23.0% saham marang publik nalika Desember 2004 lan 28.75% nalika Mei 2006. Saham maskapé iki saiki diduwéni déning TC Privatisation Administration (49%) lan pemegang saham pribadi (51%). Turkish uga nduwèni saham 50% marang maskapé SunExpress, setengah liyané diduwéni Thomas Cook Jerman. Wis dibentuk nalika September 2006, salah sijiné pelayanan maskapé JV kanti Do&Co Restaurants & Catering of Austria. Turkish Airlines mengundurkan diri saka grup Qualiflyer nalika 1999, amerga ora cocogé karo Swissair lan Delta. Salah sijiné panjalukan bergabung karo Star Alliance wis ditampa nalika Desember 2006; turkish Airlines dijadwalé gabung ing tahun 2008.

Referensi Budaya sajroné Media[besut | besut sumber]

Sajroné film "Snatch", narator kang diperanaké déning Jason Statham kanti jeneng "Turkish". dèwèké jelasaké sajroné monolog awalé yèn dèwèké di wènèhi jeneg iku kanggo ngenang kacilakan Turkish Airlines.

Armada[besut | besut sumber]

Armada Turkish Airlines telah mencakup (Agustus 2007):

Armada Turkish Airlines
Pesawat Jumlah Kapasitas
(Bisnis/Ekonomi)
Rute Keterangan
Airbus A310-200/300 7 208 (18/190)
210 (18/192)
Airbus A319-100 2 124 (12/112)
Airbus A320-200 15 150 (0/150)
156 (0/156)
Airbus A321-200 11
186 (15/171)
195 (15/180)
202 (15/187)
Airbus A330-200 5 250 (22/228)
Airbus A340-300 7 271 (34/237) Amerika Utara dan Timur Tengah
Boeing 737-400 11 150 (12/138)
Boeing 737-800 41 165 (90/75)
Jumlah pesawat 102
Update: 5 September 2007
  • Umur rata-rata armada Turkish ya iku 7.3 tahun
  • Maskaapi iki wis pepesen 59 pesawat (Boeing dan Airbus) kang dikirim sacara bertahap nganti 2008.
  • Total Armada nalika Agustus 2007 cacahé 99 pesawat.

Deleng Uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Commercial Aircraft and Airline Markings disunting oleh Christopher Chant

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkish_Airlines&oldid=1097551"