Jason Statham

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jason Statham
Jason Statham 2014.jpg
Statham nalika ing Prancis wektu gebyagan The Expendables 3 ing Paris taun 2014
Lair (1967-07-26) 26 Juli 1967 (umur 52)
Shirebrook, Derbyshire, Inggris
PakaryanAktor
Taun aktif1998–saiki
Sports career
NagaraInggris
SporetSilem
Acara

Jason Statham (/ˈstθəm/ STAY-thəm;[citation needed] lair ing tanggal 26 Juli taun 1967)[1][2] dhèwèké iku paraga lanang Inggris lan mantan Juru selam.[3] Dhèwèké kawentar amarga perané dadi Guy Ritchie ing filem piala Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), Snatch (2000), lan Revolver (2005). Jason Statham uga metu ing filem thriller contoné filem The Transporter trilogy (2002–08), filem judhulé The Italian Job (2003), filem komedi ireng/laga judhulé Crank (2006), filem laga judhulé War (2007), lan filem fiksi sains laga thriller judhulé Death Race (2008), filem piala judhulé The Bank Job (2008), lan séri filem laga judhulé The Expendables (2010–2014). Ing taun 2015, Statham minangka bintang ing filem waralaba The Fast and the Furious, Furious 7, lan bakal mbalèni perané ing filem lanjutané judhulé Fast 8. Dhèwèké racaké nampil dhéwé nalika laga lan stunman,[4] lan dicathet minangka tipe anti adiwira.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Statham duwé gayutan karo modèl Kelly Brook tekan tengahan taun 2000-an.[5] ing taun 2010, dhèwèké iku duwé gayutan karo modèl Rosie Huntington-Whiteley.[6] wong loro iku nikah ing tanggal 10 Januari taun 2016.[7]

Filmografi[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
1998 Lock, Stock and Two Smoking Barrels Bacon
2000 Snatch Turkish
Turn It Up Mr. B
2001 Ghosts of Mars Sergeant Jericho Butler
One, TheThe One MVA Agent Evan Funsch
Mean Machine Monk
2002 Transporter, TheThe Transporter Frank Martin
2003 Italian Job, TheThe Italian Job Handsome Rob
2004 Collateral Airport man Cameo appearance
Cellular Ethan Greer
2005 Transporter 2 Frank Martin
Revolver Jake Green
London Bateman
Chaos Detective Quentin Conners
2006 Pink Panther, TheThe Pink Panther Yves Gluant Uncredited
Crank Chev Chelios
2007 War FBI Agent John Crawford
2008 Bank Job, TheThe Bank Job Terry Leather
In the Name of the King Farmer Daimon
Death Race Jensen Garner "Frankenstein" Ames
Transporter 3 Frank Martin
2009 Crank: High Voltage Chev Chelios
2010 13 Jasper Bagges
Expendables, TheThe Expendables Lee Christmas
2011 Mechanic, TheThe Mechanic Arthur Bishop
Gnomeo & Juliet Tybalt Voice only
Blitz Detective Sergeant Tom Brant
Killer Elite Danny Bryce
2012 Safe Luke Wright
Expendables 2, TheThe Expendables 2 Lee Christmas
2013 Parker Parker
Fast & Furious 6 Deckard Shaw[lower-alpha 1] Cameo appearance
Hummingbird Joey Jones Released as Redemption in the U.S. and Crazy Joe in France.
Homefront Phil Broker
2014 The Expendables 3 Lee Christmas
2015 Wild Card Nick Wild
Furious 7 Deckard Shaw
Spy Rick Ford
2016 Mechanic: Resurrection Arthur Bishop Post-production
2017 Fast 8 Deckard Shaw Filming
2018 Meg Jonas Taylor Pre-production

Gim Vidéo[besut | besut sumber]

Pratélan penampilan dadi pangisi swara ing gim vidéo
Taun judhul peran Cathetan
2002 Red Faction II Shrike
2003 Call of Duty Sergeant Waters
2015 Sniper X with Jason Statham Team Leader Tablet game

Mobile game

Vidéo musik[besut | besut sumber]

Taun Artis Judhul Peran cathetan
1993 The Shamen "Comin' On" Background Dancer
1994 Erasure "Run to the Sun" Background Dancer
2014 Calvin Harris "Summer" Driver

Rujukan[besut | besut sumber]