Sabak digital

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tablet.jpeg

Sabak digital (en:tablet computer) ya iku piranti komputer digital sing wujude kaya sabak. Kanggo ngoperasekake nganggo stylus sing mirip potlot utawa pensil. Ing jaman modhèrn, fungsi sabak wis digantèkaké déning sabak digital arupa komputer tablèt sing bisa ditulisi lan dibusak makaping-kaping sacara èlèktronik. Indonésia wis nyatakaké bakal gawé sabak nasional kanggo para murid Sekolah dhasar ing taun2012.[1]

Sabak digital lan stylus

Balai Pustaka (BP) uga wis ngenalaké sabak modhèrn, ya iku arupa komputer tablet pitung inci sing isi materi pelajaran kelas 1- 6 SD. "Komplit. kabèh pelajaran sajroning nem taun wis ana ing njeroné.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]