Sabak digital

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tablet.jpeg

Sabak digital (en:tablet computer) ya iku piranti komputer digital sing wujudé kaya sabak. Kanggo ngoperasekake nganggo stylus sing mirib potlot utawa pensil. Ing jaman modhèren, fungsi sabak wis digantèkaké déning sabak digital arupa komputer tablèt sing bisa ditulisi lan dibusak makaping-kaping kanthi èlèktronik. Indonésia wis nyatakaké bakal gawé sabak nasional kanggo para murid Sekolah dhasar ing taun2012.[1]

Sabak digital lan stylus

Balai Pustaka (BP) uga wis ngenalaké sabak modhèren, ya iku arupa komputer tablet pitung inci sing isi materi wulangan kelas 1- 6 SD. "Komplit. kabèh wulangan sajeroning nem taun wis ana ing njeroné.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]