The Italian Job (filem 2003)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. The Italian Job iku filem taun 2003 arahan F. Gary Gray kanthi bintang filem Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, lan Donald Sutherland. Iki wujud vèrsi Amérika, kerep klèru karo filem kanthi jeneng kang padha: The Italian Job sawijining filem prodhuksi Inggris taun1969. Film iki nyritakaké sawijining tim maling kang duwé rencana nyolong emas.

Plot[besut | besut sumber]

Ing Venesia, Italia, pènsiunan tukang mbukak brankas John Bridger (Donald Sutherland) ngundang putriné Stella Bridger (Charlize Theron) lan kandha yèn bakal mèlu proyèk pungkasan. John banjur ketemu karo Charlie Croker (Mark Wahlberg) sadurungé miwiti operasi. Tim iki ditambah kakuwatan wong papat ya iku: Steve (Edward Norton) minangka ‘wong njero’," Handsome Rob (Jason Statham) supir palolosan, Left Ear (Mos Def) si jago bahan peledhak,l ad Lyle (Seth Green) sang ahli tèknik. Operasi kasil, nanging Steve ngiyanati lan nggondhol kabèh emas mau kanggo dhèwèké dhéwé; matèni John Bridger lan kabèh anggota tim.

Setaun sawisé iku ing Philadelphia, Pennsylvania, Stella migunakaké keahliané mbukak brankas kanggo mbantu aparat hukum. Tim kasil nglacak Steve down, lan Charlie ngrékrut Stella supaya mèlu partisipasi nyolong emas saka Steve amarga Stella duwé keahlian kang diperlokaké lan motivasi.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:

Cithakan:The Italian Job Cithakan:F. Gary Gray Cithakan:Good article