The Italian Job (film 2003)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
The Italian Job
Gambar:Italianjob.jpg
Theatrical release poster
Juru arah F. Gary Gray
Juru gawé Donald De Line
Juru tulis Donna Powers
Wayne Powers Screenplay)
Troy Kennedy Martin (1969 screenplay)
Juru paraga Mark Wahlberg
Charlize Theron
Edward Norton
Seth Green
Jason Statham
Mos Def
Donald Sutherland
Juru musik John Powell
Sinématografi Wally Pfister
Juru besut Richard Francis-Bruce
Christopher Rouse
Juru dum Paramount Pictures
Tanggal babar
11 Mèi 2003 (2003-05-11)(Tribeca Film Festival)
30 Mèi 2003 (2003-05-30)(United States)
17 Sèptember 2003 (2003-09-17)(France)
19 Sèptember 2003 (2003-09-19)(United Kingdom)
Suwé
110 menit
Nagara Prancis
Inggris
Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rusia
Italia
Jerman
Rantaman $60 yuta
Kalarisan $176.070.171

The Italian Job iku film taun 2003 arahan F. Gary Gray kanthi bintang film Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, lan Donald Sutherland. Iki arupa vèrsi Amérika, kerep klèru karo film kanthi jeneng sing padha: The Italian Job sawijining film prodhuksi Inggris taun1969. Film iki nyritakaké sawijining tim maling sing nduwèni rencana nyolong emas.

Plot[sunting | besut sumber]

Ing Venesia, Italia, pènsiunan tukang mbukak brankas John Bridger (Donald Sutherland) ngundang putriné Stella Bridger (Charlize Theron) lan kandha yèn bakal mèlu proyèk pungkasan. John banjur ketemu karo Charlie Croker (Mark Wahlberg) sadurungé miwiti operasi. Tim iki ditambah kakuwatan wong papat ya iku: Steve (Edward Norton) minangka ‘wong njero’," Handsome Rob (Jason Statham) supir palolosan, Left Ear (Mos Def) si jago bahan peledhak,l ad Lyle (Seth Green) sang ahli tèknik. Operasi kasil, nanging Steve ngiyanati lan nggondhol kabèh emas mau kanggo dhèwèké dhéwé; matèni John Bridger lan kabèh anggota tim.

Setaun sawisé iku ing Philadelphia, Pennsylvania, Stella migunakaké keahliané mbukak brankas kanggo mbantu aparat hukum. Tim kasil nglacak Steve down, lan Charlie ngrékrut Stella supaya mèlu partisipasi nyolong emas saka Steve amarga Stella nduwèni keahlian sing diperlokaké lan motivasi.

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:

Cithakan:The Italian Job Cithakan:F. Gary Gray Cithakan:Good article