The Italian Job (film 2003)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Italian Job
Gambar:Italianjob.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani F. Gary Gray
Diprodhuseri Donald De Line
Ditulis déning Donna Powers
Wayne Powers Screenplay)
Troy Kennedy Martin (1969 screenplay)
Dibintangi Mark Wahlberg
Charlize Theron
Edward Norton
Seth Green
Jason Statham
Mos Def
Donald Sutherland
Dimusiki John Powell
Sinématografi Wally Pfister
Dibesut déning Richard Francis-Bruce
Christopher Rouse
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
11 Mèi 2003 (2003-05-11)(Tribeca Film Festival)
30 Mèi 2003 (2003-05-30)(United States)
17 Sèptèmber 2003 (2003-09-17)(France)
19 Sèptèmber 2003 (2003-09-19)(United Kingdom)
Suwéné
110 menit
Nagara Prancis
Inggris
Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rusia
Italia
Jerman
Rantaman $60 yuta
Kalarisan $176.070.171

The Italian Job iku filem taun 2003 arahan F. Gary Gray kanthi bintang filem Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, lan Donald Sutherland. Iki arupa vèrsi Amérika, kerep klèru karo filem kanthi jeneng sing padha: The Italian Job sawijining filem prodhuksi Inggris taun1969. Film iki nyritakaké sawijining tim maling sing duwé rencana nyolong emas.

Plot[besut | besut sumber]

Ing Venesia, Italia, pènsiunan tukang mbukak brankas John Bridger (Donald Sutherland) ngundang putriné Stella Bridger (Charlize Theron) lan kandha yèn bakal mèlu proyèk pungkasan. John banjur ketemu karo Charlie Croker (Mark Wahlberg) sadurungé miwiti operasi. Tim iki ditambah kakuwatan wong papat ya iku: Steve (Edward Norton) minangka ‘wong njero’," Handsome Rob (Jason Statham) supir palolosan, Left Ear (Mos Def) si jago bahan peledhak,l ad Lyle (Seth Green) sang ahli tèknik. Operasi kasil, nanging Steve ngiyanati lan nggondhol kabèh emas mau kanggo dhèwèké dhéwé; matèni John Bridger lan kabèh anggota tim.

Setaun sawisé iku ing Philadelphia, Pennsylvania, Stella migunakaké keahliané mbukak brankas kanggo mbantu aparat hukum. Tim kasil nglacak Steve down, lan Charlie ngrékrut Stella supaya mèlu partisipasi nyolong emas saka Steve amarga Stella duwé keahlian sing diperlokaké lan motivasi.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:

Cithakan:The Italian Job Cithakan:F. Gary Gray Cithakan:Good article