AllMovie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
AllMovie
Allmovie Logo.png
AllMovie.png
Ana ing basa Inggris
Sing duwé All Media Network
Digawé déning Michael Erlewine
Situs jaringan allmovie.com
Urut Alexa Negative increase70.039 (Agustus 2016)[1]
Dagang Iya
Règistrasi Ora
Diluncuraké 1998; 21 taun kapungkur (1998)
Status saiki Online

AllMovie[2] (aran sadurungé: All Movie Guide) iku situs jaringan layanan panuntun online sing isiné katerangan-katerangan bab filem, acara télévisi, lan aktor-aktoré.[3] Kawit 2013, AllMovie.com lan mèrek konsumèn AllMovie dadi duwèké All Media Network.[4]

Sajarah[besut | besut sumber]

AllMovie diyasa déning juru arsip budaya-populèr Michael Erlewine, sing uga yasa AllMusic lan AllGame.

Basis datanéAllMovie lisènsiné ana ing puluhan èwu péhak dhistributor lan péhak pangècèr sing kanggo ing sistem titik pangedol (point-of-sale), situs jaringan, lan kios. Basis datané AllMovie mono pepakan, kalebu ing njeroné ana katerangan prodhuk dhasar, krédhit prodhuksi lan paraga, ringkesaning lakon, ulasaning nimpuna, biografi, pranala sing gegayutan lan liya-liyané.

Datané AllMovie bisa diaksès ing situs jaringan AllMovie.com. Datané uga ana ing layanan pangaku médhia AMG LASSO, sing bisa otomatis weruh yèn ana DVD-né utawa ora.

Ing pungkasané tuan 2007, Macrovision (saiki Rovi Corporation) nuku AMG mawa rega $72 yuta.[5]

AllMusic.com, AllMovie.com, lan AllGame.com minangka properti jaringan kanggo konsumèn duwèké AMG didol déning Rovi nalika Agustus 2013 menyang All Media Network, LLC. Sing nuku kaya ta Mike Ackrell minangka sing yasa SideReel lan invèstoré Ackrell Capital.[6]

Kantoré All Media Network kapernah ing San Francisco, California, lan Ann Arbor, Michigan, Amérikah Sarékat.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Alexa Ranking". Alexa Internet. Dijupuk 22 August 2016. 
  2. "AllMovie – Movies and Films Database". All Media Network. Dijupuk March 29, 2014. ©2014 AllMovie, a division of All Media Network, LLC 
  3. Haddad, Michael (2005). The screenwriter's sourcebook: a comprehensive marketing guide for screen and television writers. Chicago, Ill: Chicago Review Press. k. 333. ISBN 1-55652-550-8. 
  4. "Rovi Corporation Reports Second Quarter 2013 Financial Performance Announces Agreements to Sell Rovi Entertainment Store and Consumer Website Businesses". Rovi. July 21, 2013. Dijupuk October 18, 2013. 
  5. "Macrovision Corporation, acquired All Media Guide Holdings, Inc.". Mandasoft. December 17, 2007. Dijupuk June 18, 2012. 
  6. "Digital Entertainment Veterans Launch ‘All Media Network’ to Perfect Digital Media Discovery". BusinessWire. December 3, 2013. Dijupuk December 3, 2013. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]