Croatia Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Croatia Airlines
250px
IATA ICAO Kode panggil
OU CTN CROATIA
Didegaké 1989 (sebagai Zagal-Zagreb)
Hub Papan Anggegana Zagreb
Kutha fokus Papan Anggegana Split
Papan Anggegana Dubrovnik
Program frequent flyer Miles & More
Lounge penumpang Senator Lounge
Aliansi Star Alliance
Ukuran armada 13 (+4 pesanan, 4 opsi)
Kutha tujuan 27
Perusahaan induk Pamaréntah Kroasia
Slogan perusahaan More than a comfortable flight
Kantor pusat Zagreb, Kroasia
Wong wigati Ivan Mišetić (President and CEO)
Situs web http://www.croatiaairlines.hr
Airbus A319-100 (2009)

Croatia Airlines d.d. inggih punika maskapé pamaburan nasional darbèné Républik Kroasia. Bèrbasis ing Zagreb,[1] maskapé punika dados anggota saking Star Alliance lan mèlayani penerbangan domestik lan internasional. Basis utamanipun inggih punika ing Papan Anggegana Zagreb, kaliyan fokus kota inggih punika Dubrovnik lan Split.[2] Tahun 2008 Croatia Airlines ngumumakè mènawi pikolèh kauntungan bersih 38 yuta Kuna Kroasia lan ngirimaken 1,870 000 penumpang (2008).[3]

Sejarah[besut | besut sumber]

Airbus A320-200 (2009)

Maskapé punika dipundiriakèn ing 20 Juli 1989 kaliyan asma Zagal – Zagreb Airlines, lan miwiti operasi ngginaakèn sebuah pesawat Cessna 402 kanggè ngèlajèngakèn pelayanan kargo kanggè UPS. Saksampunè pemilihan umum dèmokratis ingkang wiwitan dipunwontènakèn ing Kroasia, Zagal nguwahi asmanipun dados Croatia Airlines[2] pada 23 Juli 1990.

Taun 1991 Croatia Airlines napak asmani persetujuan kaliyan Adria Airways ingkang ngijinakèn maskapé punika ngampil sebuah McDonnell Douglas MD-82 kanggè ngawontènakè pelayanan jet domestik antawia Zagreb lan Split. Amargi wontèn konflik militer ing laladan kasèbut lan penutupan wewengkon udara ing inggil Kroasia, maskapé segera dipunpèksa nutup operasinipun. Segera saksampunè penerbanganipun dipunbikak malih, Croatia Airlines tumas tiga Boeing 737 saking Lufthansa lan dados anggota saking International Air Transport Association (IATA). Taun kasebut ugi ningali pembukaan penerbangan internasional wiwitanipun nuju Frankfurt. Taun 1993, kalih ATR 42 enggal lan kalih 737 ingkang sanes gayut kaliyan armada lan kantor perwakilan dipun bikak ing pinten-pinten kota ing Éropah lan perusahaan nyiptaaken agen perjalanan ingkang asmanipun Obzor kangge ngorganisir paket perjalanan kangge kelompok lan perseorangan. Taun 1994, Croatia Airlines nampi penumpang ing sakyutanipun . Lajeng ing taun ingkang sami Later that year, Paus Paulus Johanes II ngginaaken maskapé punika kangge ngelampahi perjalanan ing Kroasia.

Airbus A319 melakukan taxi di Papan Anggegana Zagreb, Kroasia dalam corak lama. (2007)

Taun 1995, ATR 42 ingkang sanesipun dateng, sami kaliyan penumpang ing kalih yuta. Taun 1996, Croatia Airlines dados maskapé kawiwitan ingkang terbang ing Sarajevo saksampune Perang Bosnia. Taun 1997 Airbus A320 kawiwitan gadahi maskapé dateng lan diparingi asma Rijeka. Taun 1998, pesawat kawiwitan saking jinis sanes dateng ing Airbus A319 kawiwitan gabung kaliyan armada. Pesawat punika dipunparingi asma Zadar. Ing taun ingkang smai, Croatia Airlines dados anggota saking Asosiasi Maskapé Penerbangan Éropah (AEA). Taun 1999, kalih malih jet Airbus dateng lan Croatia Airlines miwiti sade pesawat Boeing ingkang dados bagian sakingarmada sakderengipun. Maskapé nerbangaken penumpang kelimajutanipun.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "contact us." Croatia Airlines. Retrieved on 24 October 2009.
  2. ^ a b Flight International 3 April 2007
  3. ^ "Croatia Airlines, a regional Star Alliance Member". Croatiaairlines.com. Retrieved 22 September 2010. 

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Croatia_Airlines&oldid=1053013"