Papan Anggegana Internasional Narita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papan Anggegana Internasional Narita

成田国際空港

Narita Kokusai Kūkō
The night view of Tokyo Narita Airport Terminal 1.JPG
Ringkesan
Jinis papan anggeganaPublik
Kang nglakokakéNarita International Airport Corporation (NAA)
NgladèniTokyo Raya
PernahNarita, Chiba, Jepang
Buka20 Mèi 1978 (43 taun kapungkur) (1978-05-20)
Sambungan menyang
Kutha titikan tumrap
Élevasi MISLS41 m / 135 ft
Koordhinat35°45′55″N 140°23′08″E / 35.76528°N 140.38556°E / 35.76528; 140.38556Koordhinat: 35°45′55″N 140°23′08″E / 35.76528°N 140.38556°E / 35.76528; 140.38556
Situs wèbwww.narita-airport.jp/en
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
m ft
16R/34L 4,000 13,123 Aspal
16L/34R 2,500 8,202 Aspal

Papan Anggegana Internasional Narita (成田国際空港 Narita Kokusai Kūkō?) (IATA: NRTICAO: RJAA), uga dikenal kanthi jeneng Tokyo-Narita, biyen lan wiwitane dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana International Tokyo Baru (新東京国際空港 Shin Tōkyō Kokusai Kūkō?), yaiku papan anggegana internasional sing ngladeni Area Tokyo Raya Jepang. Dununge udakara 60 kilometers (37 mi) ing sisih wétan tengah Tokyo ing Narita, Chiba.[2]

Narita yaiku bandara paling sibuk ing Jepang kanthi lalu lintas penumpang internasional lan kargo internasional.[3] Ing taun 2018, Narita duwe 33,4 yuta penumpang internasional lan kargo internasional 2,2 ton.[4] Ing taun 2018, Narita uga dadi bandara paling sibuk nomer loro ing Jepang babagan pergerakan pesawat (sawise Papan Anggegana Haneda ing Tokyo)[4] lan papan anggegana paling rame ing jagad kanthi lalu lintas muatan.[5] Landasan pacu utama 4,000-meter (13,123 ft) nuduhake rekor landasan pacu paling dawa ing Jepang karo landasan pacu nomer loro ing Papan Anggegana Internasional Kansai ing Osaka.[6]

Narita dadi hubungan maskapai penerbangan internasional utama Japan Airlines, All Nippon Airways lan Nippon Cargo Airlines, lan hub kanggo maskapai biaya murah Jetstar Japan lan Peach.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "SIA-ANA pact will pave way for more flights, Japan destinations for Singapore consumers". Singapore Airlines, All Nippon Airways. The Straits Times. Diarsip saka asliné ing 31 January 2020. Dibukak ing 31 January 2020.
  2. "Location". Narita International Airport Corporation. Diarsip saka sing asli ing 2 December 2014. Dibukak ing 15 May 2015.
  3. "Narita International Airport". Japan Civil Aviation Bureau. Diarsip saka sing asli ing 30 December 2009. Dibukak ing 15 May 2015.
  4. a b "平成30年(暦年)空港別順位表" (ing basa Jepang). Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism. Diarsip saka sing asli ing 30 April 2020. Dibukak ing 23 May 2020.
  5. "ACI reveals top 20 airports for passenger traffic, cargo, and aircraft movements". Airports Council International. March 19, 2020. Dibukak ing 2020-05-23.
  6. "Narita and Haneda: Two Airports in the Tokyo Metropolitan Area". Japan Aerospace Exploration Agency. Diarsip saka asliné ing 7 December 2015. Dibukak ing 15 May 2015.