Japan Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Japan Airlines
日本航空
Nihon Kōkū
IATA ICAO Kode panggil
JL JAL JAPANAIR
Didegaké 1 Agustus, 1951
Wiwit operasi 25 Oktober, 1951
Hub * Papan Anggegana Internasional Kansai
* Papan Anggegana Internasional Narita
* Papan Anggegana Internasional Osaka
* Papan Anggegana Internasional Tokyo
Hub sekunder * Nagoya Airfield
* Papan Anggegana Naha
* Papan Anggegana Internasional Centrair Chubu
Kutha fokus * Papan Anggegana Fukuoka
* Papan Anggegana New Chitose
Program frequent flyer JAL Mileage Bank
Lounge penumpang Sakura Lounge
Aliansi * Oneworld (passenger)
* WOW (cargo)
Anak perusahaan * Hokkaido Air System (HAC)
* J-Air (JLJ)
* JAL Express (JEX)
* JALways (JAZ)
* Japan Air Commuter (JAC)
* Japan Transocean Air (JTA)
* Ryukyu Air Commuter (RAC)
Ukuran armada 195 (+57 orders, 20 options) incl. JAL Cargo
Kutha tujuan 103 incl. JAL Cargo
Perusahaan induk Japan Airlines Corporation
Slogan perusahaan Dream Skyward
Kantor pusat Shinagawa, Tokyo, Japan
Wong wigati Haruka Nishimatsu
(President and CEO)
Situs web www.jal.com

JAL (Japan Airlines) ya iku maskapé pamaburan resmi pamaréntah Jepang kang ngadeg nalika tanggal 1 Maret 1951 kantor pusat (headquarter)e ing Sinagawa, Tokyo, Jepang kanti tujuan utawa rute marang 220 Papan Anggegana ing 35 Nagara ing Dunia. Slogan kang dikibaraké déning JAL Japan Airlines ya iku “Dream Skyward”. Kode IATAné ya iku JL lan kodhe ICAO ne ya iku JAL. Jumlah Maskapé JAL Japan Airline nganti 121 Armada Pesawat saka seri Boeing paling anyar: Boeing 737–800, Boeing 767-300, Boeing 767-300 ER, Boeing 777-200, Boeing 777-200 ER, Boeing 777-300, Boeing 777-300 ER lan Mc Donell Douglas MD-90-30.[1]

Merek[besut | besut sumber]

Asosiasi Landor mbentuk identitas merek JAL nalika taun 1989. Sawisé Japan Airlines lan Japan Air System gabung, kantor Landor ing Tokyo dan JAL kerja sama kanggo nggawe identitas merek anykuar. Landor memutuskan kanggo migunakaké gambar "busur sengenge". nalika taun 2000-an Para rebranding dimulai nalika April 2002 lan rampung nalika wulan April 2004. identitas merek Perusahaan dirancang 300.000 item katentu kanggo JAL.[2] JAL ngumumkake yèn dhèwèké bakal ngubah manèh branding nalika 1 April 2011.[3]

Aliansi, restrukturisasi, dan perlindungan kebangkrutan[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 1 April 2007. JAL resmi gabung karo aliansi Oneworld. Tahun 2009, JAL mbukukaké kerugian gedhé, saéngga pamaréntah Jepang ngucuraké krédit 100 milyar yèn kanggo nalangi, sarta mbentuk panitia ngrampungaké masalah keuangan JAL. Program restrukturisasi direncanakaké kanti adol mayoritas saham marang American Airlines (Oneworld) utawa Delta Air Lines. Nanging, amarga Delta ya iku anggota SkyTeam, JAL uga ngedeg pembicaraan pangadolan saham marang Delta. Iki amarga adol saham JAL marang Delta bakal gawé JAL otomatis dadi anggota SkyTeam, kang ateges ninggal Oneworld. JAL uga duwé alesan yèn pindah aliansi bakal mbingungaké penumpangé lan ora bakal éntuk perlindungan saka agèn antimonopoli AS (masalah perjanjian ruwang udara terbuka antarané Jepang-Amérika Sarékat) Amerikan uga ngumumkaké bakal tuku mayoritas saham JAL. Air France-KLM, British Airways, lan Qantas uga tertarik tuku JAL. Nanging, JAL memutusaké milih American minangka partner kerjasama, lan uga memperkuat kerjasama marang padha-padha anggota Oneworld[4].Tanggal 1 Januari kapengker, dibiwara yèn JAL bakal ngakake kerjasama operasi (joint-venture) karo American Airlines[5].

JAL Building

Tanggal 19 Januari 2010. JAL akhire mlebu Perlindungan Kebangkrutan Jepang (Corporate Rehabilitation Law; ekuivalen kanti Chapter 11 Amérika utawa Administration Inggris). JAL bakal ngurangi karyawane sakiwa-tengené sepertelu saka jumlahe saiki (sakiwa-tengené 15.000 saka 47.000 karyawan), ngurangi sarta nganyari armada, sarta ngurangi jumlah rute penerbangan internasional.

Armada[besut | besut sumber]

Pesawat penumpang[besut | besut sumber]

Pesawat JAL ing Papan Anggegana Osaka Itami
Pesawat nalika mendarat kanti pemandangan terminal papan anggegana di latar belakang
Papan Anggegana Internasional Tokyo (Papan Anggegana Haneda)

Japan Airlines ngoperasikake 121 pesawat penumpang kang kasusun saka pesawat kanti awak ciyut lan pesawat kanti awak amba.[6] Penerbangan domestik bisa kasusun saka telung kelas layanan (Kelas Siji, Class J lan Kelas Ékonomi); rong kelas (Class J lan Ékonomi); utawa sak kelas waé (Ékonomi). Penerbangan internasional bisa kasusun saka papat kelas (Kelas Siji, Kelas Eksekutif, Ékonomi Premium, lan Ékonomi); utawa rong jinis saka telung kelas layanan (Kelas Satu, Eksekutif, lan Ékonomi) utawa (Eksekutif, Ékonomi Premium, dan Ékonomi); lan rong kelas layanan (Eksekutif dan Ékonomi).[7][8][9][10]

Armada Japan Airlines[7][8][9][11][12][13][14][15]
Jinis Total Pesanan Option Penumpang Catatan
F J W Y Total
Boeing 737–800 5 3 20 145 165 Diantar padha taun 2012
9 12 132 144
Boeing 767–300 14 42 219 261 JA8980 kanti livery Oneworld
3 30 202 232
Boeing 767-300ER 15 30 207 237
8 30 204 234
4 30 197 227
5 42 219 261
Boeing 777–200 9 14 82 279 375 Dihapus bertahap hingga 2014
JA771J kanti livery Oneworld
6 50 330 380
Boeing 777-200ER 8 56 40 149 245
3 63 239 302
3 63 239 302
Boeing 777–300 7 78 422 500
Boeing 777-300ER 7 9 63 44 156 272
6 8 77 46 115 246
Boeing 787–8 4 21 20 42 144 186 Diantar hingga taun 2015
Boeing 787–9 20
Akan Datang
Mulai diantar padha taun 2015
McDonnell Douglas MD-90-30 8 18 132 150
Total 121 44 20

JAL Cargo[besut | besut sumber]

JAL Cargo mandeg beroperasi nalika tanggal 29 Oktober 2010, sawisé 30 taun beroperasi akibat mudune jumlah kargo kang diangkud, saéngga rugi. Armada Boeing 747 Freighter lan Boeing 767 Freighter duwéne JAL Cargo akhire disimpen utawa dido.[16]

Mantan Armada JAL Cargo (Terhitung bulan Oktober 2010)[7]
Pesawat Jumlah Muatan Maksimum Keterangan
Boeing 747-400BCF
2
113,489 kg (250,200 lb)[17] Pensiun wulan October 2010
Boeing 747-400F
2
112,630 kg (248,310 lb)[18] Pensiun wulan October 2010
Boeing 767-300ERF
3
53,660 kg (118,300 lb)[19] Pensiun wulan October 2010
Total 7 updated 2 November

Mantan Armada JAL[besut | besut sumber]

Kota-kutha tujuan JAL[besut | besut sumber]

JAL maburi 161 kutha ing Asia, Éropah, Amérika, lan Oseania, kalebu karo mekanisme codesharing.

Perjanjian Codesharing[besut | besut sumber]

JALnduwèni perjanjian kerjasama karo maskapé anggota Oneworld utawa non-Oneworld.

Minangka tambahan, maskapé iki uga duwé kerjasama karo maskapé kaya iki:[25][26][27][28][29][30]

Perjanjian Codeshare Japan Airlines
Maskapé Alliansi
Aeroméxico SkyTeam
Air France SkyTeam
Air India Star Alliance
Air New Zealand Star Alliance
Air Tahiti Nui -
Alitalia SkyTeam
Cina Airlines SkyTeam [31]
Cina Eastern SkyTeam
Cina Southern SkyTeam
Emirates -
Jetstar Airways -
Korean Air SkyTeam
Thai Airways International Star Alliance
Vietnam Airlines SkyTeam

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ jal-japan-airlines, (Kaunduh 21/12/12).
  2. ^ Adams, Sean, Noreen Morioka, and Terry Stone. Logo Design Workbook: A Hands-on Guide to Creating Logos. Rockport Publishers, 2004. 162. ISBN 1-59253-032-X, 9781592530328.
  3. ^ "JAL Group Re-establishes Identity with Corporate Policy and Logo Change." Japan Airlines. 19 January 2011. Retrieved on 19 January 2011.
  4. ^ "Japan Airlines and American Airlines Strengthen Partnership and Apply for Approval of Antitrust Immunity" (Press release). Japan Airlines. 2010-02-09. (Kaunduh 3/1/13)
  5. ^ http://web.archive.org/web/20110117172243/finance.yahoo.com/news/Japan-Airlines-and-American-prnews-3073755183.html?x=0&.v=1
  6. ^ Japan Airlines fleet list at ch-aviation.ch. Retrieved 2011-04-09.
  7. ^ a b c "JAL – Japan Airlines". CH-Aviation. (Kaunduh 3/1/13)
  8. ^ a b "??? ??????" (ing basa Japanese). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  9. ^ a b "??? ??????" (ing basa Japanese). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  10. ^ http://www.jal.co.jp/en/aircraft/
  11. ^ http://airtariff.jp/shi/index.html
  12. ^ "Orders and Deliveries". Boeing. (Kaunduh 3/1/13)
  13. ^ JAL converst 10 B787-8 orders to B787-9 orders
  14. ^ "Japan Airlines Is Newest Boeing 7E7 Dreamliner Customer" (Press release). Boeing. 2004-12-22. (Kaunduh 3/1/13)
  15. ^ JAL orders 20 B787-9 aircraft
  16. ^ JAL to end dedicated freighter services
  17. ^ "Technical Characteristics – Boeing 747-400 Converted Freighter". Boeing. (Kaunduh 3/1/13)
  18. ^ "Technical Characteristics – Boeing 747-400 Freighter". Boeing. (Kaunduh 3/1/13)
  19. ^ "Technical Characteristics – Boeing 767-300 Freighter". Boeing. (Kaunduh 3/1/13)
  20. ^ a b "World Airline Directory – Japan Air Lines" (PDF). Flight International. Reed Business Information. 1975-03-20. k. 490. (Kaunduh 3/1/13)
  21. ^ a b c d "History of Aircraft 1961–1970". Japan Airlines. Dijupuk 2009-09-06. 
  22. ^ "History of Aircraft 1991–2000". Japan Airlines. Dijupuk 2009-09-06. 
  23. ^ a b c "History of Aircraft 1971–1980". Japan Airlines. Dijupuk 2009-09-06. 
  24. ^ a b c d e "History of Aircraft 1951–1960". Japan Airlines. Dijupuk 2009-09-06. 
  25. ^ "Schedule September 1, 2009 October 24, 2009 North America, Latin America, America,Canada, Mexico and Brazil" (PDF) (Press release). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  26. ^ http://press.jal.co.jp/en/release/200910/001347.html
  27. ^ "Schedule September 1, 2009 October 24, 2009 Hawaii, Oceania and Guam" (PDF) (Press release). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  28. ^ "Schedule September 1, 2009 October 24, 2009 Europe and Middle East" (PDF) (Press release). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  29. ^ "Schedule September 1, 2009 October 24, 2009 Asia" (PDF) (Press release). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  30. ^ "Schedule September 1, 2009 October 24, 2009 China and Korea" (PDF) (Press release). Japan Airlines. (Kaunduh 3/1/13)
  31. ^ "JAL Expands International Network from Haneda with New Codeshare Flights" (Press release). Japan Airlines. 2010-09-17. (Kaunduh 3/1/13)

Pranala njaba[besut | besut sumber]