BA CityFlyer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
BA CityFlyer
200px
IATA ICAO Kode panggil
CJ CFE FLYER
Didegaké 1991 (sebagai Euroworld Airways)
Pusat Papan Anggegana London City
Program frequent flyer Executive Club
Lounge penumpang Terraces Lounge
Galleries Lounge
Aliansi Oneworld
Ukuran armada 11 (+2 pesanan)
Kutha tujuan 14
Perusahaan induk International Airlines Group
Kantor pusat Didsbury, Manchester, Inggris, Karajan Manunggal
Wong wigati Peter Simpson
Situs web www.ba.com

BA CityFlyer ya iku maskapé pamaburan anak perusahaan kang diduwèni kanthi penuh déning British Airways kang basisé ing Didsbury, Manchester, Inggris.[1] Maskapé iki ngoperasikaké layanan penerbangan domestik lan Éropah saka Papan Anggegana London City. BA CityFlyer éntok Sertifikat Operator Penerbangan nalika 8 Fèbruari 2007 lan memulai operasi nalika 25 Maret 2007.[2]

BA Cityflyer nyekel ijin operasi tipe A saka Otoritas Penerbangan Sipil Britania Raya, kang ngijinakané nggawa penumpang, kargo lan surat sajeroning pesawat kanti kapasitas punjul 20 kursi.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

British Airways adol BA Connect marang Flybe nalika taun 2007 ora kalebu ijin operasi ing Papan Anggegana London City lan pesawat tambahané kang kasusun saka sepuluh pesawat jèt regional Avro RJ100. Hal iki nggawé BA memutusakan kanggo nguripaké manèh maskapé kanti basis ing Gatwick CityFlyer Express, kang bakal mengintegrasikan opersi jarak cendak ing Gatwick taun 2001 sawisé tuku maskapé mau taun 1999, minangka salah sijiné maskapé anak perusahaan anyar kang bakal mengambil alih operasi nalika Maret 2007.

Armada[besut | besut sumber]

Armada BA CityFlyer kasusun saka pesawat kaya mengkéné (pada 18 Agustus 2010):[4]

Armada BA CityFlyer
Pesawat Dalam armada Pesanan Opsi Penumpang Catatan
Embraer E-170 6 0 0 76
Embraer E-190SR[5] 5 2 1 98 Pengiriman: 14 November 2010
Total 11 2 1

Nalika taun 2009, BA CityFlyer ngoperasikaké armada kang kasusun saka pesawat Avro RJ85 lan Avro RJ100. Nalika Dhésèmber 2008 maskapé nandatangani kontrak kanti Embraer kanggo nglakokaké modernisasi armada kanti pesanan 11 pesawat E-Jet, kasusun saka 6 Embraer E-170 lan 5 Embraer E-190SR, kanti pengiriman diwiwiti nalika September 2009.[6] Nalika 14 Juli 2010, BA CityFlyer ngoperasikaké penerbangan terakhir kanti RJ85.

BA CityFlyer duwé opsi kanggo 3 E-190SR; kang diowah dadi pesanan pasti nalika Oktober 2010.[7]

Destinasi[besut | besut sumber]

Avro RJ85, 2009

BA CityFlyer melayani destinasi sebagai berikut:

Insiden lan Kacilakan[besut | besut sumber]

  • Nalika 13 Fèbruari 2009, BA CityFlyer Penerbangan 8456, salah sijiné Avro RJ100, nomer registrasi G-BXAR, mabur saka Amsterdam ngalami tugel roda ngarep nalika ndarat ing Papan Anggegana London City. Ora sijia saka 67 penumpang lan papat awak pesawat ngalami tatu nemen sajeroning pendaratan mau; nanging rong penumpang dikirim marang rumah sakit kanti wong siji kang mengalami tatu ringan.[8] Kerusakan pesawat mbutuhaké biaya gedhé banget lan diganti déning asuransi nalika Mèi 2009.[9]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]