Air Berlin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Air Berlin
Logo airberlin com.jpg
IATA ICAO Kode panggil
AB BER AIR BERLIN
Didegaké 1978
Hub Papan Anggegana Internasional Berlin-Tegel, Papan Anggegana Nuremberg, Papan Anggegana Internasional Düsseldorf, Papan Anggegana Son Sant Joan, Papan Anggegana Internasional Zürich, Papan Anggegana London Stansted
Kutha fokus Papan Anggegana Hamburg, Papan Anggegana Internasional Hanover/Langenhagen, Papan Anggegana Internasional Munich
Program frequent flyer Top Bonus
Aliansi Oneworld (anggota masa depan)
Ukuran armada 123(termasuk jet LTU) + 155 pesanan
Kutha tujuan 80
Kantor pusat Berlin, Jerman
Wong wigati Joachim Hunold, Elke Schütt dan Karl Lotz
Situs web http://www.airberlin.com
Boeing 737-800

Air Berlin (FSE: AB1) iku maskapé pamaburan paling gedhe nomer loro ing Jerman sawisé Lufthansa.[1] Basisé mapan ana ing Berlin, Jerman, lan ngoperasikaké penerbangan kanti tarif endèk tumuju kota-kota liburan ing Mediterania, Kepulauan Canary lan Afrika Utara, uga kota-kota gedhé ing Éropah saka 16 papan anggegana ing Jerman. Basis utamané ya iku Papan Anggegana Internasional Berlin-Tegel, kanti hub ing Papan Anggegana Internasional Düsseldorf, Papan Anggegana Nuremberg, Papan Anggegana Internasional Zurich, Papan Anggegana London Stansted lan Papan Anggegana Son Sant Joan, Palma de Mallorca[1].

Air Berlin arupa salah sijiné perusahaan publik (simbolé ya iku AB1, ISIN: GB00B128C026)[2]. Sahamé diduwèni déning Freefloat (61.86%), Ringerike Luftfahrtbeteiligungs (9.44%) lan pira-pira perusahaan perorangan. Karyawannya kanti jumlah 3,871 wong (Maret 2007)[1] lan ngangkut 19.7 yuta penumpang nalika 2006.[3]

Sejarah[besut | besut sumber]

Air Berlin, Inc. dibentuk ing Oregon, Amerika Serikat, déning bekas kapten Pan Am nalika 1978.[4] Senajan maskapé iki dioperasikaké ing njaba Jerman, registrasi AS dibutuhaké, amerga antarané akhir Perang Dunia II lan Oktober 1990, amung pesawat duwéné Sekutu kang diijinaké ndarat ing Berlin Barat. Maskapé iki pertama lepas landas nalika 1979 kanti penerbangan charter tumuju Palma de Mallorca migunakaké Boeing 707; nalika akhir 1981, armadané diubah dadi Boeing 737.[5]

sakwisé panggabungan manèh Jerman nalika tahun 1990, investor Jerman entuk saham paling gedhe ing perusahaan iki lan Joachim Hunold, pawongan bekas manajer LTU, dadi CEO. Maskapé iki diwenehi registrasi ing ngisor hukum Jerman lan diubah ubah jenenge dadi Air Berlin GmbH & Co. Luftverkehrs KG. Maskapé iki banjur gabung karo IATA (Asosiasi Angkutan Udara Internasional) lan mulai penerbangan terjadwal tumuju kutha krajan bisnis Éropah, kayata London, Zurich, Vienna lan Barcelona nalika 1997. Wulan Januari 2004, Air Berlin ngumumaké kerjasama karo maskapé duwéné bekas pembalap Formula One (Niki Lauda), Niki lan éntok 24% saham ing Niki.

Nalika 2006, Air Berlin kasil ngrampungaké penawaran publik awal ing Bursa Saham Frankfurt. Dijadwalaké kanggo 5 Mei 2006, banjur rampung nalika 11 Mei 2006; perusahaan iki nyathet munggahé rega bahan bakar lan tekanan pasar liyané kang menjurus marang batas permintaan investor lan pengurangan rega saham saka €15.0-17.5 nganti €11.5-14.5 lan bursa saham dibukak ing €12.0. 42.5 yuta kang kedol ing IPO. Amerga iku, 19.6 yuta arupa saham anyar kang ningkataké keuntungan perusahaan, lan kabèh pembayaran utang digawé déning pemegang saham asli lan diinvestasikaké ing perusahaan iku nalika 2006. Sakwisé IPO, perusahaan iki ngeklaim nduwèni dana €400 million Euro kanggo mbiayayani perluasan liané, kalebu tuku pesawat.[6].

Banjur, nalika tahun 2006, Air Berlin ngumumaké yèn dèwèké entuk 100% saham ing dba, tergantung persetujuan. Nalika Agustus 2006m dba diambil alih. Kaloro maskapé kasebut beroperasi kanti identitas kang kapisah, ananging nalika dba nerusaké operasiné minangka perusahaan independen ing ngisor payung Air Berlin, bakal dipasaraké minangka Air Berlin "dibantu déning dba"[1].

Nalika Maret 2007, Air Berlin mengambl alih maskapé charter Jerman, LTU International, dadèkaké grup maskapé paling gedhéé kepapat ing Éropah andedhasar jumlah lalu lintas. Maskapé iki ngangkut 22.1 yuta penumpang nalika 2006. Pengambilan alih kasebut dilakokaké andedhasar kepinginan bercabang nalika penerbangan jarak adoh lan kesempatan kanggo ngétokaké peran pentingé ing Papan Anggegana Internasional Düsseldorf. LTU bakal mempertahankan jenengé kanggo masa depan, sawentara rutené bakal dipindahaké marang jaringan Éropah Air Berlin.[7]

Armada[besut | besut sumber]

thumb|right|300px|Air Berlin Boeing B737-700 sajroné livery Boeing

Air Berlin Boeing B737-800

Armada Air Berlin (termasuk LTU) wis nyakup (Maret 2007):[8]

Armada Air Berlin termasuk LTU
Pesawat Jumlah Kursi
Airbus A320-200 27
144/180
Airbus A321-200 4
204
Airbus A319-100 7
144
Airbus A 330-200 9
323
Airbus A 330-300 3
361
Boeing 737-700 6 144
Boeing 737-800 38 186
Boeing 737-500 1 118
Boeing 737-300 14 136
Boeing 787-800 25 (Pesanan)
10 (Opsi)
Fokker 100 14 100
Jumlah 123

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Directory: World Airlines". Flight International. 2007-03-27. p. 53. 
  2. ^ airberlin.com:Investor Relations
  3. ^ FTD:Air Berlin holt zum großen Schlag aus
  4. ^ airberlin.com:History
  5. ^ Berlin Airport Company, April 1981 Monthly Timetable Booklet for Berlin Tempelhof and Berlin Tegel Airports, Berlin Airport Company, West Berlin, 1981
  6. ^ Repricing of IPO
  7. ^ David Kaminski-Morrow (2007-04-03). "Air Berlin LTU move driven by access to Düsseldorf". Flight International. p. 9. 
  8. ^ airberlin.com:The Fleet

Cithakan:ELFAA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Air_Berlin&oldid=1010982"