Qantas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Qantas
220px
IATA ICAO Kode panggil
QF QFA QANTAS
Didegaké 1920
Hub Papan Anggegana Internasional Kingsford Smith
Papan Anggegana Melbourne
Hub sekunder Papan Anggegana Adelaide
Papan Anggegana Brisbane
Papan Anggegana Perth
Papan Anggegana Changi Singapura
Kutha fokus Papan Anggegana Internasional Cairns
Papan Anggegana Internasional Darwin
Program frequent flyer Qantas Frequent Flyer
Lounge penumpang Qantas Club
Aliansi Oneworld
Anak perusahaan QantasLink
Jetstar Airways
Jetstar Asia (Part)
JetConnect
Qantas Defence Services
Ukuran armada 222[1]
(+215 telah dipesan)
Kutha tujuan 42 (tanpa anak perusahaan)
144 (dengan anak perusahaan)
Slogan perusahaan "The world's most experienced airline"[2]
Kantor pusat Sydney, Australia
Wong wigati Leigh Clifford (Pimpinan)
Alan Joyce (CEO)
Situs web www.qantas.com.au

Qantas Airlines Limited (IPA: /ˈkwɔntəs/) inggih punika maskapé penerbangan nasional Australia. Asma aslinipun "QANTAS", sèbuah cèkakan kanggè "Queensland and Northern Territory Aerial Services". Akrab dipunsèbat "The Flying Kangaroo", maskapé punika berpusat ing Sydney, kaliyan pangkalan utama ing Papan Anggegana Internasional Kingsford Smith, lan punika maskapé ingkang agèng Australia. Qantas inggih punika daftar maskapé penerbangan miturut pendirian maskapé tertua kaping tiga ing dunia lan maskapé tèrtua ingkang beroperasi ngginaaken asma aslinipun.

Taun 2007, Qantas kapilih dados maskapé penerbangan ingkang saè kaping gangsal ing dunia adèdasar penelitian Skytrax, jatuh saking panggènan kaping kalih ing taun 2005 lan 2006.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Permulaan[besut | besut sumber]

Replika Avro 504K
Gambar:Qantas 1922.jpg
DH.50J sekitar tahun 1928

Qantas dipundiriakèn ing Winton, Queensland tanggal 16 November 1920 kaliyan asma Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited[4] oleh Paul McGuiness, Hudson Fysh, Fergus McMaster lan Arthur Baird. Pesawat kawiwitan arupa Avro 540K ingkang disade ngantos £1425. Pesawat punika gadahi pinten-pinten kecepatan terbang 105 kilometer per jam (65 mph) lan mengangkut tiyang juru anggegana lan kalih penumpang.[5] Panjenengané printis engkang anggadahi yiswa 84 taun enggih punika Alexander Kennedy sawijining panumpang kang kawiwitanipun, nampi tiket nomor setunggal. Maskapé punika ngoperasiaken penerbangan surat Udhara ingkang dipunsubsidi pamaréntah Australia, nggayutaken ujung rel ing kidhul Queensland.

Antawisipun 1926 lan 1928, Qantas ndamel pitu De Havilland DH.50 lan setunggal DH.9 ing ngandap lisensinya ing hanggar Longreach.[6] Taun 1928 sebuah pesawat Qantas sewaan ngelampahi penerbangan kawiwitan Royal Flying Doctor Service of Australia, lepas landas saking Cloncurry.[7]

Kapal terbang lan perang - 1934 ngantos 1945[besut | besut sumber]

Taun 1934, QANTAS Limited lan Imperial Airways Britania (perintis British Airways) mbentuk perusahaan enggal, Qantas Empire Airways Limited. Saben mitra nyepeng 49%, kaliyan kalih persen ing asta penengah independen.[8] Maskapé enggal punika dipunwiwiti beroperasi wulan Desember 1934 terbang antawis Brisbane lan Darwin ngginakaken pesawat kalih sayap DH.50 lan DH.61. QEA terbang ing jawi negeri sejak Mei 1935, ing penerbangan saking Darwin diperluas ing Singapura ngginaaken de Havilland DH.86 Commonwealth Airliners. Imperial Airways ngoperasiaken ing sadaya penerbangan ing London. Wulan Juli 1938, operasi punika dipungantos déning penerbangan kapal terbang mingguan ngginaaken Shorts S.23 Empire Flying Boats. Penerbangan Sydney ing Southampton memakan sanga dinten, kaliyan penumpang nginep ing hotèl ing ndalu punika.[9] Setunggal taun saksampune penerbangan punika dipunoperasiaken, rute punika nguntungaken lan 94% penerbanganipun tepat wektu. Layanan punika pungkasan saksampune Singapura jatuh wulan Februari 1942. Serangan musuh lan kecelakaan nghancuraken setengah saking sedasa pesawat, ingkang katah armada dipunpendhet déning pamaréntah Australia kangge kabetahan perang.[10]

Layanan kapal terbang dipunlajengaken kaliyan armada PBY Catalinas ndamelan Amerika wulan Juli 1943, kaliyan penerbangan antawis Perth lan Ceylon (sapunika Sri Lanka). punika gayutaken kaliyan penerbangan BOAC ing London, nyeimbangaken jalur komunikasi vital kaliyan Inggris. Sektor tanpa henti sepanjang 5.652 km punika rute terpanjang ingkang dipunterbangaken maskapé ing masa punika, kaliyan wektu terbang sawetawis 28 jam. Penumpang nampi sertifikat keanggotaan "Order of the Double Sunrise" amargi matahari terbit kaping kalih ngantos penerbangan. Penerbangan punika dipunlajengaken ngantos Juli 1945.[11]

Pesawat DeHavilland 1930-an

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Qantas FAQ
  2. ^ Flying with Us - Qantas Experience
  3. ^ Skytrax, 'The World Airline Awards', at http://www.worldairlineawards.com/Awards_2007/AirlineYear-2007.htm, diakses pada 11 Des 2012.
  4. ^ "Small Beginnings". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  5. ^ "The Plane, the Place and the Passenger". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  6. ^ "The Formative Years". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  7. ^ "The Flying Doctor Service". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  8. ^ "The Move to Brisbane". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  9. ^ "Venturing Overseas". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  10. ^ "The World at War". Our Company. Qantas.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  11. ^ "The Rise of Civil Aviation to 1970". National Stories. Australian Heritage Commission.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

  • (en) Situs web resmi
  • (en) Qantas ephemera digitised and held by the National Library of Australia
  • (en) [1] Original Qantas Logbook, held by the State Library Of Queensland


Cithakan:Maskapé Australia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qantas&oldid=1049818"