Korean Air

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pesawat Airbus A380 kapisan Korean Air ing Papan Anggegana Toulouse-Blagnac, Prancis,tanggal 25 Mèi 2011.
Korean Air
대한항공
大韓航空
Daehan Hanggong
200px
IATA ICAO Kode panggil
KE KAL KOREAN AIR
Didegaké 1962 (privatized 1969)
Hub Papan Anggegana Internasional Incheon
Papan Anggegana Internasional Gimpo
Kutha fokus Papan Anggegana Internasional Gimhae
Papan Anggegana Internasional Jeju
Program frequent flyer SKYPASS
Lounge penumpang Korean Air Lounge
Aliansi SkyTeam
Anak perusahaan Jin Air
Ukuran armada 158
Kutha tujuan 129
Perusahaan induk Hanjin Group
Slogan perusahaan Excellence in Flight
Kantor pusat Seoul, Koréa Kidul
Wong wigati Cho Yangho (Ketua and CEO)
Situs web http://www.koreanair.com
Korean Air Boeing 747-400 karo livréi 1984-saiki

Korean Air aiku jeneng maskapé pamaburan nasional Koréa Kidul. Maskapé iki mapan ing Gonghang-dong, Gangseo-gu ing Seoul.[1] Maskapé iki ngadeg taun 1962, ganteni Korean National Airlines kang didegake taun 1948 nalika Koréa mardika saka penjajahan Jepang.

Sajarah[besut | besut sumber]

Awalé, maskapé iki diduwèni déning pamaréntah Korsel. Nanging, taun 1969 maskapé iki diprivatisasi lan dadi péranganing Hanjin Group. Penerbangan internasional perdana ditindakaké tanggal 26 April 1971 (kargo). Sawentara penerbangan internasional penumpang perdana ditindakaké setahun sebanjuré, tepaté tanggal 19 April 1972 kanti rute Seoul-Los Angeles. Pesawat Boeing 707 digunakaké sajeroning rute internasional kaya Hong Kong, Taiwan, lan Los Angeles nganti KAL tuku Boeing 747 taun 1973. Rute-rute Asia dilayani kanti pesawat Airbus A300 kang dituku taun 1975 [2].

Nalika 1 Maret 1984 KAL manuhaké livery (corak anyar) kanti warna biru-kalwu (biru ing dhuwur awak lan klawu ing weteng pesawat) kanti logo anyar "Korean Air" kanti lambang "taegukki", ngggantèni jeneng "Korean Air Lines". Nalika taun 1970 nganti 1999. Korean Air ngalami akèh kecelakaan fatal (sakiwa-tengené 16 pesawat KAL tiba nalika jaman iki, kang kang paling parang Korean Air Penerbangan 007) nganti duwèni citra èlèk nalika jaman iku, kang wenehi prabawa performa maskapé iki. Nanging sawisé iku tingkat keselamatan penerbangan didandani lan maskapé iki dadi salah siji maskapé paling aman ing dunya kanti citra kang selot apik.[3] (meskipun citra buruk "sok kecelakaan" masih terasa hingga sekarang)

Korean Air arupa salah siji saka pira-pira maskapé kanti rating bintang papat saka Skytrax (Pira-pira maskapé bintang papat liyané ya iku Japan Airlines, Garuda Indonésia, Thai Airways International, Turkish Airlines, lan South African Airways)[4]. Saingan utama maskapé iki ya iku Asiana Airlines, kang arupa sithik sakA maskapé kanti rating bintang lima, uga saka Skytrax.

Kutha tujuan lan prajanjèn codesharing[besut | besut sumber]

KAL menerbangi kutha-kutha gedhé ing sekabehané bawana ing dunya, maskapé liyané (kang mabur marang sekabèhané bawana ing donya) ya iku British Airways, Emirates, South African Airways, Delta Air Lines, United Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, lan Qatar Airways. KAL duwé perjanjian codesharing karo maskapé kang kaya mengkéné iki (pratélan iki ora kalebu anggota SkyTeam)

Tragédi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Company Info / Overview". Korean Air. Dijupuk 20 September 2008.  "Address(Headquarters) Korean Air Operations Cente r 1370, Gonghang-dong, Gangseo-gu, Seoul, Koréa 157-712."
  2. ^ Korean Air Lines Co., Ltd. History
  3. ^ Yu, Roger. "Korean Air upgrades service, image." USA Today. August 26, 2009. Retrieved on September 16, 2009.
  4. ^ "THE WORLD'S OFFICIAL 4-STAR AIRLINES". Skytrax. Dijupuk 3 July 2010.