Xiamen Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Xiamen Airlines
厦门航空
150px
IATA ICAO Kode panggil
MF CXA XIAMEN AIR
Didegaké 1984
Hub Papan Anggegana Internasional Gaoqi Xiamen
Papan Anggegana Internasional Changle Fuzhou
Papan Anggegana Internasional Xiaoshan Hangzhou
Program frequent flyer Egret Card
Ukuran armada 86 (+121)
Kutha tujuan 54
Perusahaan induk China Southern Airlines- pemegang saham utama
Kantor pusat Xiamen, Fujian, Républik Rakyat Cina
Wong wigati
Situs web www.xiamenair.com.cn
Xiamen Airlines' Boeing 757-200 in old livery landing at Xiamen Gaoqi International Airport.
Xiamen Airlines' Boeing 737-800 in the new livery

Xiamen Airlines (Basa Tionghoa: 厦门航空; pinyin: Xiàmén Hángkōng) punika maskapé penerbangan ingkang wiwitan ing Républik Rakyat Cina ingkang dipunlampahi dèning pihak swasta. Maskapé punika dipundiriakèn ing tanggal 25 Juli 1984 lan bermarkas ing Papan Anggegana Internasional Gaoqi Xiamen. Kepemilikan maskapé punika inggih punika 60% dèning China Southern Airlines lan 40% dèning Xiamen Construction and Development Group

Ancas[sunting | besut sumber]

punika ya iku papan anggegana-papan anggegana ingkang dipunlayani dèning Xiamen Airlines.

Républik Rakyat Cina[sunting | besut sumber]

Asia Wetan[sunting | besut sumber]

Asia Tenggara[sunting | besut sumber]

Armada[sunting | besut sumber]

Punika ya iku armada ingkang dipungadahi déning Xiamen Airlines (April 2007)[1] :

Ing wulan Februari 2007, rata-rata usia armada ingkang gadahi déning Xiamen Airlines inggih punika 6.8 tahun.

Armada yang masih dalam tahap pemesanan:

Perkembangan kedepannya[sunting | besut sumber]

China Southern Airlines napak asmani kesepakatan kangge tumbas 13 Boeing 787 lan 3 ing antawisipun punika dipungadahi Xiamen Airlines. Penyerahan pesawat kasebut dipunharapaken dipunlampahi antawisipun taun 2008 lan 2010.[2]

ing wulan Desember 2005, Xiamen Airlines mesan 10 Boeing 737-800 ingkang dipunlampahi kaliyan Blended Winglets ingkang penyerahanipun dipunlampahi ing pertengahan 2006 ngantos 2008. Pemesanan punika merupakan bagian saking pembelian 70 pesawat ingkang dipunlampahi kesepakatan antawis China Aviation Supplies Import & Export Group Corporation lan Boeing Company ing saat kunjungan Presiden Amerika George Walker Bush ing Tiongkok ing wulan November 2005.

ing wulan Juni 2006, dipunlaporaken menawi Xiamen Airlines mbatalaken pemesanan 3 buah Boeing 787 lan gantos kaliyan 6 Boeing 737-800.[3]

Insiden lan kecelakaan[sunting | besut sumber]

Ing tanggal 2 Oktober 1990, sebuah Boeing 737-200 kaliyan no penerbangan Xiamen Airlines 8301 saking Xiamen nuju Guangzhou, dipunbajak saksampune ngelampahi take off lan dawah ing Guangzhou Baiyun International Airport. Peristiwa punika nyebapaken 128 tiyang pejah lan nghancuraken 2 buah pesawat ingkang wonten ing apron papan anggegana.

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ [1], Xiamen Airlines memesan 25 Boeing 737-800 senilai $2.1 triliun
  2. ^ Airliner World, April 2005
  3. ^ [2] Perubahan pemesanan oleh Xiamen Airlines

Cithakan:Maskapé penerbangan di Républik Rakyat Cina

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xiamen_Airlines&oldid=1052787"