Papan Anggegana Internasional Kansai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papan Anggegana Nagarantara Kansai

関西国際空港

Kansai Kokusai Kūkō
Kix aerial photo.jpg
Ringkesan
Jinis papan anggeganaPublik
Kang nglakokakéKansai Airports[1]
(Orix and Vinci Airports)
NgladèniOsaka Raya
PernahIzumisano, Sennan, & Tajiri
Prefektur Osaka
Buka4 Sèptèmber 1994 (26 taun kapungkur) (1994-09-04)
Sambungan menyang
Kutha titikan tumrap
Élevasi MISLS5 m / 17 ft
Koordhinat34°26′03″N 135°13′58″E / 34.43417°N 135.23278°E / 34.43417; 135.23278Koordhinat: 34°26′03″N 135°13′58″E / 34.43417°N 135.23278°E / 34.43417; 135.23278
Situs wèbwww.kansai-airport.or.jp/en/index.asp
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
m ft
06R/24L 3,500 11,483 Beton aspal
06L/24R 4,000 13,123 Beton aspal

Papan Anggegana Nagarantara Kansai (関西国際空港 Kansai Kokusai Kūkō?, utawa dikenal (関空 Kankū?)) (IATA: KIXICAO: RJBB) yaiku papan anggegana nagarantara utami ing Osaka Raya Jepang lan papan anggegana nagarantara paling cedhak karo kutha Osaka, Kyoto, lan Kobe. Dununge ana ing pulo gawean (Kankūjima (関空島?)) ing tengah Teluk Osaka pesisir Honshu, 38 km (24 mi) mangidul ngulon saka Stasiun Osaka,[4] dununge ing telung kutha, kalebu Izumisano (lor),[5] Sennan (kidul),[6] lan Tajiri (tengah),[7] ing Prefektur Osaka.

Kansai dibukak tanggal 4 September 1994 kanggo ngurangi rame ing Papan Anggegana Nagarantara Osaka asli, diarani Papan Anggegana Itami, sing cedhak karo kutha Osaka lan saiki mung ngatur penerbangan domestik. Dumadi saka rong terminal: Terminal 1 lan Terminal 2. Terminal 1, dirancang dening arsitek Italia Renzo Piano, minangka terminal bandara paling dawa ing donya kanthi dawane 1.7 km (1.1 mi). Bandara iki dadi hubungan maskapai penerbangan nagarantara kanggo All Nippon Airways, Japan Airlines, lan Nippon Cargo Airlines, lan uga dadi pusat kanggo Peach, maskapai penerbangan nagarantara murah pertama ing Jepang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "New Management Setup of Kansai Airport" (PDF). Kansai Airports. Kansai Airports. 1 April 2016. Dibukak ing 24 April 2016.
  2. "FedEx Opens North Pacific Regional Hub at Kansai International Airport". newswit.com. 3 July 2014. Dibukak ing 3 July 2014.
  3. "SIA-ANA pact will pave way for more flights, Japan destinations for Singapore consumers". Singapore Airlines, All Nippon Airways. The Straits Times. 31 January 2020. Dibukak ing 31 January 2020.
  4. "AIS Japan". 22 July 2011. Diarsip saka sing asli ing 22 July 2011. Dibukak ing 15 July 2018.
  5. Home Archived 8 August 2011 at the Wayback Machine.. Hotel Nikko Kansai Airport. Retrieved on 23 July 2011. "Hotel Nikko Kansai Airport 1, Senshu-kuko Kita, Izumisano-shi, Osaka, 549-0001, Japan "
  6. "OSAKA KANSAI (Kansai International Airport)." JAL Cargo. Retrieved on 23 July 2011. "Departure JAL Export Cargo Bldg. 1 Senshu Airport Minami, Sennan, Osaka Arrival JALKAS Import Cargo Bldg. 1 Senshu Airport Minami, Sennan, Osaka"
  7. 航空運送事業の許可について(Peach・Aviation 株式会社). Ministry of Land, Infrastructure, Transport, and Tourism. 7 July 2011. Dibukak ing 21 July 2011. 1.本社所在地 大阪府泉南郡田尻町泉州空港中1番地(関西空港内)