Virgin Atlantic Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Virgin Atlantic Airways
IATA ICAO Kode panggil
VS VIR VIRGIN
Didegaké 1984
Wiwit operasi 22 Juni 1984
Pusat
Program frequent flyer Flying Club
Lounge penumpang Virgin Atlantic Clubhouse
Ukuran armada 37 (+31 pesanan)
Kutha tujuan 35
Perusahaan induk Virgin Group
Kantor pusat Crawley, Britania Raya
Wong wigati Sir Richard Branson (Presiden)
Stephen Murphy (Chairman)
Steve Ridgway (CEO)
Situs web www.virgin-atlantic.com

Virgin Atlantic Airways Limited (operasi minagka Virgin Atlantic) ya iku salah sijiné maskapé pamaburan Inggris kang diduweni déning Virgin Group duwene Sir Richard Branson (51%) lan Singapore Airlines (49%). Kantor pusaté di Crawley, West Sussex, Inggris, cepak Papan Anggegana London Gatwick.

Maskapé iki beroperasi antarané Britania Raya karo Amerika Utara, Kepulauan Karibia, Afrika, Timur Tengah, Asia, lan Australia saka basis utamané ing Gatwick lan Papan Anggegana London Heathrow, migunakaké armada campuran saka pesawat kanti awak amba Airbus lan Boeing. Perusahaan iki duwéni Ijin Operasi Penerbangan Tipe A saka Otoritas Penerbangan Sipil Britania Raya kang ngijinaké maskapé gawa penumpang, kargo, lan surat sajroné pesawat kanti kapasitas 20 kursi utawa luwih.[1] Tahun 2009 Virgin Atlantic membawa 5.42 juta penumpang,[2] lah nganti Februari 2010 kelangan uang tahunan sebesar £132 juta saka pendapatan £2.357 yuta.[3]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Operating Licence". Caa.co.uk. (Kaundu 12/1/13)
  2. ^ "UK Airline Statistics: 2009". Caa.co.uk. (Kaundu 12/1/13)
  3. ^ "Virgin Atlantic Airways Accelerates out of Recession With Strong Q1 Sales". London: Virgin Atlantic Airways. 30 July 2010. (Kaundu 12/1/13)

Bacaan lanjutan[besut | besut sumber]

  • Gregory, Martyn. Dirty Tricks: British Airways' Secret War Against Virgin Atlantic. New York: Virgin, 2000. ISBN 0-7535-0458-8
  • Bower, Tom. Branson. UK: Fourth Estate, 2001 ISBN 1-84115-400-8
  • Branson, Richard (2006 [2nd reprint]). Losing my Virginity - The Autobiography. London, UK: Virgin Books Ltd. ISBN 0-7535-1020-0.  Check date values in: |date= (help)

Pranala Luar[besut | besut sumber]

Cithakan:Virgin Group Cithakan:Association of European Airlines