Ethiopian Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ethiopian Airlines
Ethiopian Airlines Logo.svg
IATA ICAO Kode panggil
ET ETH ETHIOPIAN
Didegaké 1945
Hub Papan Anggegana Internasional Bole Addis Ababa
Program frequent flyer ShebaMiles
Aliansi tidak ada (ditujukan kepada Star Alliance)
Ukuran armada 32 (10 dalam pesanan)
Kutha tujuan 80 (10 akan ditambah dalam 3 taun) (2008)
Slogan perusahaan Africa's World Class Airline
Kantor pusat Addis Ababa, Ethiopia
Wong wigati Seyoum Mesfin (Chairman), Girma Wake (CEO)
Situs web http://www.ethiopianairlines.com

Ethiopian Airlines arupa salah siji maskapé pamaburan kang basisé ing Addis Ababa, Ethiopia. Ethiopian arupa maskapé nasional Ethiopia lan ngoperasikaké penerbangan kargo lan penumpang internasional tumuju 80 kutha ing sekabehané dunya, uga penerbangan domestik tumuju 28 kutha lan penerbangan penumpang lan kargo charter. Basis mliginé manggon ing Papan Anggegana Internasional Bole, Addis Ababa.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ethiopian Airlines diyasa nalika 30 Dhésèmber 1945 déning Raja Haile Selassie kanti dukungan aka TWA. Operasiné dimulai nalika 8 April 1946 kanti penerbangan mingguan antara Addis Ababa lan Cairo kanti 5 pesawat Douglas DC-3.[2]

Penerbangan jarak adohé dimulai tumuju Frankfurt nalika 1958 lan ngresmikaké penerbangan jet pertamané nalika Januari 1963 saka Addis Ababa tumuju Nairobi. Nalika 1965, perusahaan iki berubah kang awalé arupa korporasi dadi perusahaan bebarengan lan jenengé berubah saka Ethiopian Air Lines dadi Ethiopian Airlines. Sahamé diduwèni sekabehané déning Pamaréntah Ethiopia lan duwé 4,700 karyawan (Maret 2007)[1].

Sanajan awalé mbutuhaké teknisi lan juru anggegana asal Amérika, nalika ulang tahuné kang kaping 25 nalika 1971, Ethiopian Airlines dikelola sekabèhaané déning wong Ethiopia. Wis digambaraké déning Ethiopianis Paul B. Henze minangka "salah siji maskapé paling nguntungaké ing Dunya Ketelu",[3] noting that the airline was featured by The Economist as an example of excellence.[4] nandakaké yèn maskapé iki pernah dilebokaké déning The Economist minangka contoh keunggulan perusahaan. Nalika 1998, Ethiopian wiwit penerbangan trans-Atlantik. Kayééata South African Airways, TAAG Angola Airlines, Egyptair, Royal Air Maroc, Tunisair lan Kenya Airways, Ethiopian arupa siji saka pira-pira maskapé Afrika kang nguntungaké.

Ethiopian Airlines Fokker 50 ing Papan Anggegana Lalibela.

Maskapé iki nyediakaké penerbangan tumuju Asmara ing Eritrea suwéné pira-pira taun nganti perang sipil antarané kaloro nagara nalika 1998. Pada 2002, maskapé iki kasil ngangkud 1,054,687 penumpang. Karyawané cacah 4,539 nalika wulan Januari 2005.[butuh sitiran] Ethiopian Airlines mengumumkan "Vision 2010" pirang-pirang taun kang kepengker, kang ngendi nargetaké kanggo ngundhakaké keuntungan net maskapé nganti 1 Miliar Dolar AS lan karyawané nganti 6,000 wong. Maskapé mau ngluncuraké program frequent flyer kang disebut "Sheba Miles" kanggo ngenang Ratu Sheba kang legendaris.

Armada[besut | besut sumber]

Armada Ethiopian Airlines wis nyakup (Agustus 2007)[5]:

Armada Ethiopian Airlines
Pesawat Jumlah Penumpang
(Cloud Nine/Economy)
Keterangan
Boeing 737-200 1
Boeing 737-700 5 118
Boeing 757-200 5 158
Boeing 767-200ER 1
Boeing 767-300ER 8
Fokker 50 5 52
De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter Series 300 1 17
Boeing 787-8 (8 pesanan) EIS 2008
Boeing 787-9 (2 pesanan) EIS 2008
Jumlah pesawat 26
(10 pesanan)
Update: September 2007

ora kalebu pesawat Fokker 50, umur rata-rata armada Ethiopian ya iku 15.9 taun nalika September 2007[6].

Nalika Fèbruari 2005, Ethiopian Airlines nandatangani perjanjian tuku 10 Boeing 787 Dreamliner (5 pesanan lan 5 opsi). nalika 31 Mèi 2005, Boeing mbiwara yné Ethiopian wis ngijolaké opsiné dadi pesanan lan nambah pesanané dadi 10 pesawat. Pengiriman pesawat anyar diperkirakaké antarané 2008 lan 2011. Ethiopian Cargo ngoperasikaké rong Lockheed L-100. ET Cargo uga nyewa pesawat tambahan andhedasar kebutuhan lalu lintas. Telu saka papat pesawat 757-200 diperkirakaké dijolaké dadi pesawat kargo nalika taun kang bakal teka.[butuh sitiran]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Flight International 3 April 2007
  2. ^ Camerapix, Spectrum Guide to Ethiopia (Brooklyn: Interlink, 2000), p. 296
  3. ^ Paul B. Henze, Layers of Time: A History of Ethiopia, (New York: Palgrave, 2000), p. 246.
  4. ^ "In Search of Excellence, the Hard Way", The Economist, 31 December 1987.
  5. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ET fleet
  6. ^ Ethiopian Airlines Fleet Age