Haile Selassie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Haile Selassie I
Selassie restored.jpg
Kaisar Ethiopia
Panjenengan2 November 1930 –
12 September 1974 (43 taun)
Pamakuthan2 November 1930
LeluhurZewditu I
PanerusDe Jure Amha Selassie I (dipunmakuthani ing pangasingan)
Pamimpin nagara Etiopia
LeluhurZewditu I
PanerusAman Andom (minangka Ketua Derg)
GariniPermaisuri Menen
PutraPutri Romanework
Putri Tenagnework
Asfaw Wossen
Putri Zenebework
Putri Tsehai
Pangéran Makonnen
Pangéran Sahle Selassie
Jeneng dawa
Ras Tafari Makonnen
WangsaWangsa Salomo
BapaRas Makonnen Woldemikael Gudessa
IbuWeyziro Yeshimebet Ali Abajifar
AgamaEthiopian Orthodox Tewahedo Kristen

Haile Selassie I (Ge'ez: ኃይለ፡ ሥላሴ, "Kakiyatan Tritunggal";[1] lair ing Ejersa Goro, Harar, 23 Juli 1892 – pati 27 Agustus 1975 ing umur 83 taun), miyos minangka Tafari Makonnen, inggih punika kaisar Ethiopia wiwit taun 1930 dumugi taun 1974. Haile Selassie punika figur wigatos salebetipun sajarah Ethiopia lan Afrika.[2][3] Nalika obahan Rastafari, ingkang gadhah mayuta-yuta penndhèrèk ing saindhenging donya, panjenenganipun dipunanggep minangka simbol religius inkarnasi Gusti.[4][5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Gates, Henry Louis lan Appiah, Anthony. Africana: The Encyclopedia of the African and African American Experience. 1999, kaca 902.
  2. Erlich, Haggai. The Cross and the River: Ethiopia, Egypt, and the Nile. 2002, page 192.
  3. Murrell, Nathaniel Samuel and Spencer, William David and McFarlane, Adrian Anthony. Chanting Down Babylon: The Rastafari Reader. 1998, kaca 148.
  4. The State Visit of Emperor Haile Selassie I
  5. Haile Selassie laid to rest

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]