Haile Selassie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Haile Selassie I
Selassie restored.jpg
Kaisar Ethiopia
Panjenengan 2 November 1930 –
12 September 1974 (43 taun)
Pamakuthan 2 November 1930
Leluhur Zewditu I
Panerus De Jure Amha Selassie I (dipunmakuthani ing pangasingan)
Pamimpin negara Etiopia
Leluhur Zewditu I
Panerus Aman Andom (minangka Ketua Derg)
Garini Permaisuri Menen
Putra Putri Romanework
Putri Tenagnework
Asfaw Wossen
Putri Zenebework
Putri Tsehai
Pangéran Makonnen
Pangéran Sahle Selassie
Jeneng dawa
Ras Tafari Makonnen
Wangsa Wangsa Salomo
Bapa Ras Makonnen Woldemikael Gudessa
Ibu Weyziro Yeshimebet Ali Abajifar
Agama Ethiopian Orthodox Tewahedo Kristen

Haile Selassie I (Ge'ez: ኃይለ፡ ሥላሴ, "Kakiyatan Tritunggal";[1] lair ing Ejersa Goro, Harar, 23 Juli 1892 – pati 27 Agustus 1975 ing yuswa 83 taun), miyos minangka Tafari Makonnen, inggih punika kaisar Ethiopia wiwit taun 1930 dumugi taun 1974. Haile Selassie punika figur wigatos salebetipun sajarah Ethiopia lan Afrika.[2][3] Nalika obahan Rastafari, ingkang kagungan mayuta-yuta penndhèrèk ing saindhenging donya, panjenenganipun dipun anggep minangka simbol religius inkarnasi Gusti.[4][5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Gates, Henry Louis lan Appiah, Anthony. Africana: The Encyclopedia of the African and African American Experience. 1999, kaca 902.
  2. ^ Erlich, Haggai. The Cross and the River: Ethiopia, Egypt, and the Nile. 2002, page 192.
  3. ^ Murrell, Nathaniel Samuel and Spencer, William David and McFarlane, Adrian Anthony. Chanting Down Babylon: The Rastafari Reader. 1998, kaca 148.
  4. ^ The State Visit of Emperor Haile Selassie I
  5. ^ Haile Selassie laid to rest

Daftar pustaka[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haile_Selassie&oldid=1107417"