SriLankan Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
SriLankan Airlines
IATA ICAO Kode panggil
UL ALK SRILANKAN
Didegaké Juli 1979
Hub Papan Anggegana Internasional Papan Anggegananaike (Kolombo)
Program frequent flyer FlySmiLes
Lounge penumpang Lounge Serendib
Ukuran armada 19[1][2][3][4]
Kutha tujuan 52[3]
Slogan perusahaan You're Our World
Kantor pusat Airline Centre
Papan Anggegana Internasional Papan Anggegananaike
Katunayake, Sri Lanka[5]
Wong wigati Nishantha Wickramasinghe (Ketua)[6]
Kapila Chandrasena (CEO)[6]
Situs web http://www.srilankan.com
SriLankan Airlines penerbangan A340 di Papan Anggegana Internasional Papan Anggegananaike (2011)

SriLankan Airlines (sadèrèngipun dipuntèpang kaliyan asma Air Lanka) inggih punika asma maskapé penerbangan Sri Lanka kaliyan kodè IATA UL lan kodè ICAO ALK, dipunyasa déning Pamaréntah Sri Lanka ing wulan Juli 1979 nyusul penutupan Air Ceylon ing taun 1978. Maskapé punika beroperasi ing ancas ing Asia lan Éropah saking basis lan hub ing Papan Anggegana Internasional Papan Anggegananaike (Kolombo).

Ancas[besut | besut sumber]

SriLankan Airlines ngelayani 52 ancas ing 33 nagara.[7] Pada Dhésèmber 2010, SriLankan tetap penerbangan asing ingkang ageng ing Maladewa kaliyan setidaknya 6 penerbangan dinten antawis Malé lan Kolombo.

Perjanjian codeshare[besut | besut sumber]

SriLankan gadhah perjanjian codeshare kaliyan maskapé makaten:

Air India lan Saudi Arabian Airlines ugi gadhah codeshare ing pinten-pinten rute SriLankan. Punika ugi nggdahi perjanjian codeshare kaliyan SNCF.[12]

Anak Perusahaan[besut | besut sumber]

  • SriLankan Cargo
  • SriLankan Catering
  • SriLankan Engineering
  • SriLankan Ground Handling[13]
  • SriLankan Holidays[14]
  • SriLankan IT Systems

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Maskapé-stub