Pagunungan Kendeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pagunungan Kendeng ya iku pagunungan kapur kang jembaré ana ing pérangan lor Pulo Jawa, di deleng saka Kabupatèn Grobogan (Sabrang wétan Kutha Semarang) Jawa Tengah, kanthi pérangan lor Kabupatèn Jombang Jawa Wétan. Pagunungan kang kagolong ora terjal, uga duwé dhuwur kurang luwih 1000 mèter dpl.

Pagunungan Kendeng, déning sapérangan wong sok diarani uga Pegunungan Serayu Selatan, amarga dumunung ana ing sajajar déning Pagunungan Kapur Lor kang mau uga Pagunungan Serayu Lor.[butuh sitiran] Jeneng liya saka gunung Kendeng ya iku Pagunungan Kapur Tengah.

Uga delengen[besut | besut sumber]