Gunung Prahu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Prahu

Gunung Prahu ya iku salah siji gunung sing ana ning Dataran Tinggi Dieng pas ning perbatesan Kabupatèn Kendhal karo Kabupatèn Wanasobo, Jawa Tengah.Gunung kang ana ing kooordinat 7°11′13″S 109°55′22″E / 7.18694°S 109.92278°E / -7.18694; 109.92278.Gunung prahu dadi salah sijiné puncak ing Dataran Tinggi Dieng saliyané Gunung Sipandu, Gunung Pangamun-amun, lan Gunung Juranggrawah, gunung Prahu duwé dedeg dhuwur 2.565 mèter ing ndhuwur paras laut.

Gunung prahu duwé kawasan alas kang isih asri, indah lan dijaga. Ing sajeroning kapengkar aneka rupa tethandhuran kaya ta Kantong Semar, aneka tuwuhan paku lan satwa. Uga kawengkar ana ing Kabupatèn Wanasobo, paninggalan ing jaman niyen kaya ta candhi