Miglianico

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Miglianico-Stemma.png

Miglianico iku comune lan kutha ing Propinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia.

Miglianico dumunung ing sikilé pagunungan Appenine Italia. Ekonomi kutha didominasi déning tetanèn; anggur lan zaitun minangka tanduran utama.
Kutha iki duwé loro gréja ya iku: Gréja St. Rocco lan Gréja St. Pantaleone. Festival St. Pantaleone dianakaké saben tanggal 27 Juli. Saben taun ing Miglianico uga ana atraksi balapan pit ing sasi Juli/Agustus.

Jroing Perang Donya II, Miglianico dikuwasani déning bangsa Jerman kang nyoba nguwasani tlatah mau nalika pasukan Amérika dipimpin déning Jendral Mark Clark maju mengalor saka Italia Kidul. Minangka papan panggonan lan markas tentara Jerman mula Miglianico lan tlatah saubengé ajur mumur ditibani bom déning pasukan sekuthu sajroning taun 1944. Akèh padunung padha ngungsi lan manggon ing guwa guwa nganti sasèn-sasèn kanggo golèk slamet. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing padunung 4.529 jiwa. Pérangan saka tlatah iki ya iku: Cagialone, Cerreto, Cerreto superiore, Cerrone, Ciummare, Collemarino, Elcine, Foreste, Montupoli, Piane San Pantaleone, Quattro Strade, Valle Sant'Angelo. Déné komunitas kang wewatesan ya iku: Ari, Francavilla al Mare, Giuliano Teatino, Ortona, Ripa Teatina, Tollo, Villamagna

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Galeri[besut | besut sumber]

Panorama Miglianico
Kutha Miglianico


Cithakan:Propinsi Chieti

Koordinat: 42°22′N, 14°17′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miglianico&oldid=1025924"