Giuliano Teatino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Giuliano Teatino-Stemma.png
Comune Giuliano Teatino
Coat of arms of Comune Giuliano Teatino
Municipal coat of arms
Negara Flag of Itali Italia
Region Abruzzo
Provinsi {{{provinsi}}}
Walikutha
Area km² (3 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 42°18′N, 14°17′E
Gentilic Giulianesi
Kodhe Telepon 0871
Kodhe Pos 66010
Frazioni Madonna della Neve, San Cataldo, San Rocco
Patron St. Anthony
 - Day March 16
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Giuliano Teatino in Italy
Website: www.comune.giulianoteatino.ch.it

Giuliano Teatino iku comune lan kutha ing Propinsi Chieti ing region Abruzzo nagara Italia. Jembar wewengkon 9 km2 lan cacahing padunung 1.366 jiwa kanthi kapadhetan 146 jiwa/km2. Pérangan kutha iki ya iku: Madonna della Neve, San Cataldo, San Rocco. Déné komunitas kang wewatesan karo kutha iki antara liya: Ari, Canosa Sannita, Miglianico, lan Tollo.

Kutha iki dumunung ing bukit antarané Kali Venna lan Kali Dendalo, anak kali saka Kali Foro.

Giuliano iku kutha kang wis ana wiwit jaman pertengahan ya iku abad ka-11. Tlatah iki minangka sawijining fief (tanah kang dikuwasani déning para feodal), ing tlatah Orsini lan Caracciolo.

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Referensi[besut | besut sumber]


Cithakan:Propinsi Chieti


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Giuliano_Teatino&oldid=1025925"