Crecchio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Crecchio-Stemma.png

Crecchio iku kutha lan commune ing Propinsi Chieti, bagéan saka region Abruzzo ing Italia kidul. Jembar wewengkon 19,36 km2 lan cacahing padunung 3.153 jiwa. Pérangan tlatah iki: Cardetola, Casino Vezzani, Consalvi, Contrada Marcone, Mucchiarelli, San Polo, San Polo Stazione, Vassarella, via Piana, Villa Baccile, Villa Consalvi, Villa Formicone, Villa Mascitti, Villa Selciaroli, Villa Tucci, lan Villavalentini. Komunitas kang wewatesan ya iku: Aktivitas padunung utamané ing babagan tetanèn lan turisme, nanging sawetara bisnis kulawarga cilik-cilikan uga ana.

Geografi[besut | besut sumber]

Crecchio dumunung watara 10 km saka pasisir Adriatik ing sisih tengah kidul region Abruzzo, ing propinsi Chieti. Crecchio iku gampang diparani liwat dalan gedhé nomer A14 (metu ing Ortona), ya iku dalan utama ing Italia sadawaning pasisir Adriatik. Yèn wis metu saka dalan gedhé mau banjur ngetutké dalan kang tumuju menyang Guardiagrele lan Gunung Maiella. Morpologi tlatah iki didominasi déning lembah lan bukit. Elevasi désa iki watara 208 m sadhuwuring segara.

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Sajarah[besut | besut sumber]

Sumber sajarah nuduhaké anané kutha iki saora-orané wiwit abad ka-11, lan bukti arkéologi nuduhaké yèn tlatah iki wis didunungi manungsa wiwit jaman Romawi.

Panggonan wigati[besut | besut sumber]

Bèntèng misuwur minangka panggonan jroning Perang Donya II ya iku nalika, tanggal 10 September, 1943, sawisé gencatan sanjata, Raja Vittorio Emanuele III saka Italia, jroning lelaku saka Roma, nginep sawengi ing benteng sadurungé ninggalaké Italia saka plabuhan Ortona.

Muséum Etruscan lan Byzantine, akèh ditekani tamu saben taun, muséum iki dumunung ing jero bèntèng.

Economi[besut | besut sumber]

Economi utamané dumadi saka babagan tetanèn, lan kebon anggur sarta zaitun ndominasi bukit lan lembah ing tlatah iki. Kebun anggur utama dumunung ing Montepulciano d'Abruzzo lan Trebbiano. Montepulciano ngasilaké anggur abang déné Trebbiano ngasilaké anggur putih. Sawetara aktivitas bisnis utamané ana ing babagan tekstil lan indhustri mesin.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Chieti

Koordinat: 42°18′N, 14°19′E Kategori;Geografi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Crecchio&oldid=1048703"