Crecchio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Crecchio-Stemma.png

Crecchio iku kutha lan commune ing Provinsi Chieti, péranganing region Abruzzo ing Italia kidul. Jembar wewengkon 19,36 km2 lan cacahing sing ndunungi 3.153 jiwa. Pérangan tlatah iki: Cardetola, Casino Vezzani, Consalvi, Contrada Marcone, Mucchiarelli, San Polo, San Polo Stazione, Vassarella, via Piana, Villa Baccile, Villa Consalvi, Villa Formicone, Villa Mascitti, Villa Selciaroli, Villa Tucci, lan Villavalentini. Komunitas kang wewatesan ya iku: Aktivitas sing ndunungi mliginé ing babagan tetanèn lan turisme, nanging sawetara bisnis kulawarga cilik-cilikan uga ana.

Géografi[besut | besut sumber]

Crecchio dumunung watara 10 km saka pasisir Adriatik ing sisih tengah kidul region Abruzzo, ing provinsi Chieti. Crecchio iku gampang diparani liwat dalan gedhé nomer A14 (metu ing Ortona), ya iku dalan utama ing Italia sadawaning pasisir Adriatik. Yèn wis metu saka dalan gedhé mau banjur ngetutké dalan kang tumuju menyang Guardiagrele lan Gunung Maiella. Morpologi tlatah iki didominasi déning lembah lan bukit. Elevasi désa iki watara 208 m sadhuwuring segara.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Sajarah[besut | besut sumber]

Sumber sajarah nuduhaké anané kutha iki saora-orané wiwit abad angka 11, lan bukti arkéologi nuduhaké yèn tlatah iki wis didunungi manungsa wiwit jaman Romawi.

Panggonan wigati[besut | besut sumber]

Bèntèng misuwur minangka panggonan sajeroning Perang Donya II ya iku nalika, tanggal 10 September, 1943, sawisé gencatan sanjata, Raja Vittorio Emanuele III saka Italia, sajeroning lelaku saka Roma, nginep sawengi ing bètèng sadurungé ninggal Italia saka plabuhan Ortona.

Musiyum Etruscan lan Byzantine, akèh ditekani tamu saben taun, musiyum iki dumunung ing jero bètèng.

Economi[besut | besut sumber]

Economi mliginé dumadi saka babagan tetanèn, lan kebon anggur sarta zaitun ndominasi bukit lan lembah ing tlatah iki. Kebun anggur utama dumunung ing Montepulciano d'Abruzzo lan Trebbiano. Montepulciano ngasilaké anggur abang déné Trebbiano ngasilaké anggur putih. Sawetara aktivitas bisnis mliginé ana ing babagan tekstil lan indhustri mesin.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 42°18′N 14°19′E / 42.300°N 14.317°E / 42.300; 14.317 Kategori;Géografi