Gissi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gissi
Komune
Comune di Gissi
GissiVecchia.jpg
Nagara  Italia
Wewengkon administratif Abruzzo
Provinsi Chieti (CH)
Pamaréntahan
 • Mayor Nicola Marisi
Laladan
 • Gunggung 36 km2 (14 sq mi)
Élepasi 499 m (1,637 ft)
Cacah warga (31 December 2010[1])
 • Gunggung 3.006
 • Pepadhet 84/km2 (220/sq mi)
Demonym(s) Gissani
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 66052
Kodhe tilpun 0873
Santo Pelindung St. Bernardino
-Dina 20 May
Situs wèb Situs jaringan resmi
Gonfgissi.jpg

Gissi iku sawijining kutha dumunung ing Provinsi Chieti, regionAbruzzo, nagara Italia. Kutha iki diwatesi karo anak Kali Sinello lan dikubengi déning kebun anggur lan zaitu. Sing ndunungi watara 3,300 jiwa, jembar wewengkon 36 km2. Kutha iki kapérang dadi pérangan: Localita' Rosario, Peschiola, Pianospedale, Pianquerceto, lan Tratturo. Komunitas saubengé: Atessa, Carpineto Sinello, Casalanguida, Furci, Monteodorisio, San Buono, lan Scerni.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gissi wis dipanggoni wiwit jaman pra sajarah. Ing abad angka 12 tlatah iki ana sangisoré prabawa kulawarga D'Avalos.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Data from Istat

Koordinat: 42°01′N 14°33′E / 42.017°N 14.550°E / 42.017; 14.550