Gissi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gissi
Komune
Comune di Gissi
GissiVecchia.jpg
Gissi is located in Italy
Gissi
Lokasi Gissi di Italia
Coordinates: 42°1′N 14°33′E / 42.017°L 14.550°W / 42.017; 14.550
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Abruzzo
Provinsi Chieti (CH)
Government
 • Mayor Nicola Marisi
Area
 • Total 36 km2 (14 sq mi)
Elevation 499 m (1,637 ft)
Population (31 December 2010[1])
 • Total 3.006
 • Density Cithakan:Hid84/km2 (Cithakan:Hid220/sq mi)
Demonym(s) Gissani
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 66052
Kode telepon 0873
Santo Pelindung St. Bernardino
-Hari 20 May
Website http://www.comune.gissi.ch.it
Gonfgissi.jpg

Gissi iku sawijining kutha dumunung ing Provinsi Chieti, regionAbruzzo, nagara Italia. Kutha iki diwatesi karo anak Kali Sinello lan dikubengi déning kebun anggur lan zaitu. Padunungé watara 3,300 jiwa, jembar wewengkon 36 km2. Kutha iki kapérang dadi bagéan: Localita' Rosario, Peschiola, Pianospedale, Pianquerceto, lan Tratturo. Komunitas saubengé: Atessa, Carpineto Sinello, Casalanguida, Furci, Monteodorisio, San Buono, lan Scerni.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Gissi wis dipanggoni wiwit jaman pra sajarah. Ing abad ka-12 tlatah iki ana sangisoré pengaruh kulawarga D'Avalos.

Demografi[sunting | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Data from Istat

Koordinat: 42°01′N, 14°33′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gissi&oldid=973245"