Gissi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gissi
Komune
Comune di Gissi
GissiVecchia.jpg
Negara  Italia
Wilayah Abruzzo
Provinsi Chieti (CH)
Pamaréntahan
 • Mayor Nicola Marisi
Laladan
 • Gunggung 36 km2 (14 sq mi)
Élevasi 499 m (1,637 ft)
Cacah warga (31 December 2010[1])
 • Gunggung 3.006
 • Pepadhet 84/km2 (220/sq mi)
Demonym(s) Gissani
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 66052
Kode telepon 0873
Santo Pelindung St. Bernardino
-Hari 20 May
Situs wèb Situs jaringan resmi
Gonfgissi.jpg

Gissi iku sawijining kutha dumunung ing Provinsi Chieti, regionAbruzzo, nagara Italia. Kutha iki diwatesi karo anak Kali Sinello lan dikubengi déning kebun anggur lan zaitu. Sing ndunungi watara 3,300 jiwa, jembar wewengkon 36 km2. Kutha iki kapérang dadi pérangan: Localita' Rosario, Peschiola, Pianospedale, Pianquerceto, lan Tratturo. Komunitas saubengé: Atessa, Carpineto Sinello, Casalanguida, Furci, Monteodorisio, San Buono, lan Scerni.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gissi wis dipanggoni wiwit jaman pra sajarah. Ing abad angka 12 tlatah iki ana sangisoré prabawa kulawarga D'Avalos.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Data from Istat

Koordinat: 42°01′N 14°33′E / 42.017°N 14.550°E / 42.017; 14.550