Gissi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gissi
Komune
Comune di Gissi
GissiVecchia.jpg
Nagara Italia
Wewengkon administratifAbruzzo
ProvinsiChieti (CH)
Pamaréntahan
 • MayorNicola Marisi
Laladan
 • Gunggung36 km2 (14 sq mi)
Élepasi499 m (1,637 ft)
Cacah warga (31 December 2010[1])
 • Gunggung3.006
 • Pepadhet84/km2 (220/sq mi)
Demonym(s)Gissani
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos66052
Kodhe tilpun0873
Santo PelindungSt. Bernardino
-Dina20 May
Situs wèbSitus jaringan resmi
Gonfgissi.jpg

Gissi iku sawijining kutha dumunung ing Provinsi Chieti, regionAbruzzo, nagara Italia. Kutha iki diwatesi karo anak Kali Sinello lan dikubengi déning kebun anggur lan zaitu. Sing ndunungi watara 3,300 jiwa, jembar wewengkon 36 km2. Kutha iki kapérang dadi pérangan: Localita' Rosario, Peschiola, Pianospedale, Pianquerceto, lan Tratturo. Komunitas saubengé: Atessa, Carpineto Sinello, Casalanguida, Furci, Monteodorisio, San Buono, lan Scerni.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gissi wis dipanggoni wiwit jaman pra sajarah. Ing abad angka 12 tlatah iki ana sangisoré prabawa kulawarga D'Avalos.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Data from Istat

Koordinat: 42°01′N 14°33′E / 42.017°N 14.550°E / 42.017; 14.550