San Vito Chietino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
San Vito Chietino-Stemma.png

San Vito Chietino iku commune lan kutha ing Provinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia San Vito Chietino, luwih kaloka minangka kutha Gabriele D'Annunzio, juru gurit kondhang kang urip ing taun 1900. Uga, kutha turis kang cilik lan tentrem iki, duwé atraksi kang unik lan arang tinemu ya iku: La Costa dei Trabocchi. Trabocchi, iku dermaga kayu raseksa kang digawé taun 1400, ing tengah segara. Wangunan iki bisa dideleng saka dharatan saka kutha Ortona nganti tekan Fossacesia. Kerep wong ngarani wangunan mau minangka kalamangga raseksa. Kanggoné para warigaluh lokal dermaga iki minangka cara kanggo golèk iwak kang akèh tumraping sing ndunungi. Jembar wewengkon 16 km2 lan cacahing sing ndunungi 4.998 jiwa (data taun 2004). Pérangan saka tlatah iki ya iku: Bianchi, Cese, Colle Capuano, Mancini, Foreste, Marina di San Vito, Pontoni, San Fino, San Vito Marina, Sant'Apollinare, lan Sciutico. Déné komunitas ing saubengé antarané: Frisa, Lanciano, Ortona, Rocca San Giovanni, Treglio, Fossacesia.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Koordinat: 42°18′N 14°27′E / 42.300°N 14.450°E / 42.300; 14.450