Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Amérika Sarékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Amérika Sarékat yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Amérika Sarékat.

Konferensi para biskop Amérika Sarékat gabung ing Konferensi Waligreja Amérika Sarékat (USCCB).

Ing Mei 2020, ana 33 kabiskopan agung Ritus Roma, 1 metropolitan Ritus Rutenia, lan 159 kabiskopan sufragan (18 ing antarane menika Ritus Wetan), 1 ordinariat militer, lan 1 ordinariat personal.

Region I[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Boston[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Boston.

Ngeliputi praja Maine, Massachusetts, New Hampshire, lan Vermont.

Provinsi Grejawi Hartford[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Hartford.

Ngeliputi praja Connecticut lan Rhode Island, serta sebagean cilik wilayah New York.

Region II[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi New York[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi New York.

Ngeliputi praja New York kajaba sing lumebu ing Provinsi Grejawi Hartford.

Region III[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Newark[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Newark.

Ngeliputi praja New Jersey.

Provinsi Grejawi Philadelphia[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Philadelphia.

Ngeliputi praja Pennsylvania.

Region IV[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Washington[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Washington.

Ngeliputi Washington, D.C., lima county ing cedhak Maryland, lan Kapuloan Virgin Amérika Sarékat.

Provinsi Grejawi Baltimore[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Baltimore.

Ngeliputi lima county ing Maryland serta seluruh praja Delaware, Virginia, lan Virginia Kulon.

Kadinasan Militer[besut | besut sumber]

Region V[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Louisville[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Louisville.

Ngeliputi praja Kentucky lan Tennessee.

Provinsi Grejawi Mobile[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Mobile.

Ngeliputi praja Alabama lan Mississippi.

Provinsi Grejawi New Orleans[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi New Orleans.

Ngeliputi praja Louisiana.

Region VI[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Cincinnati[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Cincinnati.

Ngeliputi praja Ohio.

Provinsi Grejawi Detroit[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Detroit.

Ngeliputi praja Michigan.

Region VII[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Chicago[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Chicago.

Ngeliputi praja Illinois.

Provinsi Grejawi Indianapolis[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Indianapolis.

Ngeliputi praja Indiana.

Provinsi Grejawi Milwaukee[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Milwaukee.

Ngeliputi praja Wisconsin.

Region VIII[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Saint Paul lan Minneapolis[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Saint Paul lan Minneapolis.

Ngeliputi praja Minnesota, Dakota Kidul, lan Dakota Lor.

Region IX[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Dubuque[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Dubuque.

Ngeliputi praja Iowa.

Provinsi Grejawi Kutha Kansas[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Kutha Kansas.

Ngeliputi praja Kansas.

Provinsi Grejawi Omaha[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Omaha.

Ngeliputi praja Nebraska.

Provinsi Grejawi Saint Louis[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Saint Louis.

Ngeliputi praja Missouri.

Region X[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Galveston-Houston[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Galveston-Houston.

Ngeliputi bagean wetan praja Texas.

Provinsi Grejawi Kutha Oklahoma[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Kutha Oklahoma.

Ngeliputi praja Arkansas lan Oklahoma.

Provinsi Grejawi San Antonio[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi San Antonio.

Ngeliputi bagean kulon praja Texas.

Ordinariat Personal[besut | besut sumber]

Region XI[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Los Angeles[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Los Angeles.

Ngeliputi bagean kidul lan tengah praja California.

Provinsi Grejawi San Francisco[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi San Francisco.

Ngeliputi bagean lor praja California lan seluruh Hawaii, Nevada, lan Utah.

Region XII[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Anchorage[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Anchorage.

Ngeliputi praja Alaska.

Provinsi Grejawi Portland ing Oregon[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Portland ing Oregon.

Ngeliputi praja Idaho, Montana, lan Oregon.

Provinsi Grejawi Seattle[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Seattle.

Ngeliputi praja Washington.

Region XIII[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Denver[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Denver.

Ngeliputi praja Colorado lan Wyoming.

Provinsi Grejawi Santa Fe[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Santa Fe.

Ngeliputi praja Arizona lan New Mexico.

Region XIV[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Atlanta[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Atlanta.

Ngeliputi praja Carolina Kidul, Carolina Lor, lan Georgia.

Provinsi Grejawi Miami[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Miami.

Ngeliputi praja Florida.

Region XV[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Philadelphia (Greja Katulik Ukraina)[besut | besut sumber]

Wilayah Greja Katulik Ukraina ing Amérika Sarékat.

Provinsi Grejawi Pittsburgh (Greja Katulik Ruthenia)[besut | besut sumber]

Wilayah Greja Katulik Ruthenia ing Amérika Sarékat.

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]