Menyang kontèn

Kabiskopan Birmingham ing Alabama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Birmingham

Dioecesis Birminghamiensis
Lambang Kabiskopan Birmingham
Lokasi
Nagara Amerika Sarekat
TeritorialAlabama Lor
Provinsi grejawiKabiskopan Agung Mobile
Statistik
Amba28.091 sq mi (72.76 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
2,995,000
103,900 (3.5%)
Paroki54
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké28 Juni 1969
(keparo saka Kabiskopan Mobile-Birmingham)
KatedralCathedral of Saint Paul
Santo/santa pelindungSanto Paulus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSteven John Raica
Biskop Agung MetropolitanThomas John Rodi
Peta
Situs web
bhmdiocese.org

Kabiskopan Birmingham yaiku greja partikuler Ritus Latin saka Greja Katulik Roma sing ngeliputi 39 county ing lor praja Alabama.[1] Kabiskopan kasebut didegake ing 9 Dhesember 1969, nalika kabiskopan kasebut diparo saka (saiki) Kabiskopan Agung Mobile. Kabiskopan kasebut menika bagean saka provinsi grejawi Mobile.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2013-12-30. Dibukak ing 2018-12-13.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°39′12″N 86°48′32″W / 33.65333°N 86.80889°W / 33.65333; -86.80889