Menyang kontèn

Eparki San Diego

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Eparki Katulik Kaldea Santo Petrus Rasul

Eparchia Sancti Petri Apostoli urbis Sancti Didaci Chaldaeorum
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
TeritorialAmerika Sarekat Kulon
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Informasi
DenominasiKatulik
Greja sui iurisGreja Katulik Kaldea
RitusRitus Kaldea
Didegaké21 Mei 2002
KatedralKatedral Santo Petrus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkLouis Raphaël I Sako
BiskopEmanuel Hana Shaleta
Situs web
http://www.kaldu.org

Eparki Santo Petrus Rasul (Latin: Eparchia Sancti Petri Apostoli urbis Sancti Didaci Chaldaeorum) yaiku salah sijining saka loro eparki (kabiskopan Katulik wetan) saka Greja Katulik Kaldea sui iuris (Ritus Siro-Oriental, basa Siria/Aram) ing Amerika Sarekat. Eparki kasebut gumantung marang Tahta Suci, dudu bagean saka provinsi grejawi. Tahta episkopal katedrale menika Katedral Katulik Kaldea Santo Petrus, sing ana ing El Cajon, California.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 32°45′14″N 116°55′27″W / 32.75389°N 116.92417°W / 32.75389; -116.92417