Menyang kontèn

Kabiskopan Salt Lake City

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Salt Lake City

Dioecesis Civitatis Lacus Salsi
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
TeritorialUtah
MetropolitanSan Francisco
Statistik
Amba84.990 sq mi (220.12 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
2,900,872
291,000 [1] (10%)
Paroki48[1]
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké27 Januari 1891
KatedralKatedral Madeleine
Santo/santa pelindungSanta Maria Magdalena
Santo Yosef
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOscar A. Solis
Biskop Agung MetropolitanSalvatore J. Cordileone
Peta
Situs web
Situs Kabiskopan Salt Lake

Kabiskopan Salt Lake City yaiku kabiskopan Latin saka Greja Katulik Roma ing Amerika Sarekat. Greja indukne menika Katedral Madeleine, Salt Lake City lan menika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung San Francisco.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Diocese of Salt Lake City". Catholic-Hierarchy.org. 1 April 2013. Dibukak ing 2013-09-19.Cithakan:Self-published source

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 40°45′00″N 111°52′59″W / 40.7500°N 111.8830°W / 40.7500; -111.8830