Menyang kontèn

Kabiskopan Reno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Reno

Dioecesis Renensis
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
Provinsi grejawiSan Francisco
Statistik
Amba70.852 sq mi (183.51 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
835,000
132,982 [1] (15.9%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké21 Maret 1995[1]
KatedralKatedral Santo Tomas Aquinas
Santo/santa pelindungBunda saka Salju
Kaluwarga Kudus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRandolph Roque Calvo
Biskop Reno
Biskop Agung MetropolitanSalvatore Cordileone
Biskop Agung San Francisco
Biskop emeritusFilipus Fransiskus Straling
Peta
Situs web
renodiocese.org

Kabiskopan Reno yaiku wilayah grejawi (utawa kabiskopan) Greja Katulik Roma ing lor wilayah Nevada ing Amerika Sarekat, sing terpusat ing kutha Reno. Kabiskopan kasebut ngeliputi Carson City, Churchill, Douglas, Elko, Eureka, Humboldt, Lander, Lyon, Mineral, Pershing, Storey lan Washoe.

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. a b "Catholic-Hierarchy.org". Dibukak ing 2009-12-31.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 39°31′37″N 119°49′18″W / 39.52694°N 119.82167°W / 39.52694; -119.82167