Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Indianapolis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Indianapolis

Archidioecesis Indianapolitana
Lokasi
Nagara Amerika Sarekat
TeritorialIndiana Tengah
Provinsi grejawiIndianapolis
Statistik
Amba13.815 sq mi (35.78 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
2,573,000
244,000 (9.5%)
Paroki133
Informasi
DenominasiKatulik
RitusRitus Roma
Didegaké6 Mei 1834 (190 taun kepungkur)
KatedralSaints Peter and Paul Cathedral, Indianapolis
Santo/santa pelindungSanto Fransiskus Xaverius
Santa Theodora Guérin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCharles Coleman Thompson
Biskop emeritusDaniel M. Buechlein
Peta
Situs web
www.archindy.org

Kabiskopan Agung Indianapolis (Latin: Archidioecesis Indianapolitana) yaiku divisi Greja Katulik Roma ing Amerika Sarekat. Nalika wilayah grejawi kasebut asline didegake minangka Kabiskopan Vincennes ing 6 Mei 1834, kabiskopan kasebut ngeliputi kabeh Indiana lan siji per telu bagean wetan Illinois. Wilayah grejawi kasebut ganti jeneng dadi Kabiskopan Indianapolis ing 28 Maret 1898. Biskop Francis Silas Chatard, sing sampun netep ing Indianapolis sawise 1878 nalika ia dilantik dadi Biskop Vincennes, dadi Biskop Indianapolis kapisan. Kabiskopan kasebut ditingkatke dadi kabiskopan agung metropolitan ing 21 Oktober 1944.[1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "General History of the Archdiocese". Dibukak ing 2011-05-04.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 39°47′07″N 86°09′25″W / 39.7853°N 86.1570°W / 39.7853; -86.1570