Menyang kontèn

Kabiskopan Allentown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Allentown

Dioecesis Alanpolitana
Lambang
Gendera
Lokasi
Nagara Amerika Sarekat
Provinsi grejawiKabiskopan Agung Philadelphia
Statistik
Amba2.773 sq mi (7.18 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
1,272,212
258,997 (20.4%)
Paroki89
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké28 Januari 1961
KatedralKatedral Santa Katarina saka Siena
Santo/santa pelindungSanta Katarina saka Siena
Imam sekuler210
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAlfred Andrew Schlert
Biskop Agung MetropolitanCharles Joseph Chaput, OFM Cap
Biskop Agung Philadelphia
Biskop emeritusEdward Peter Cullen
Peta
Situs web
allentowndiocese.org

Kabiskopan Allentown (Latin: Dioecesis Alanpolitana) yaiku kabiskopan ritus Latin saka Metropolitan Kabiskopan Agung Philadelphia ing wetan Amerika Sarekat. Katedrale menika Katedral Santa Katarina saka Siena, sing ana ing Allentown, Pennsylvania.

Referensi[besut | besut sumber]


Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 40°36′06″N 75°28′38″W / 40.60167°N 75.47722°W / 40.60167; -75.47722