Menyang kontèn

Kabiskopan Pittsburgh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Pittsburgh

Dioecesis Pittsburgensis
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
Provinsi grejawiProvinsi Philadelphia
Markas besar111 Boulevard of the Allies
Pittsburgh, PA 15222
Statistik
Amba3.786 sq mi (9.81 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
1,915,363
632,138 (33%)
Paroki188
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké11 Agustus 1843
KatedralKatedral Santo Paulus
Santo/santa pelindungDikandung Tanpa Noda (primer) lan Santo Paulus Rasul (sekunder)[1]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDavid Zubik
Biskop Pittsburgh
Biskop Agung MetropolitanCharles J. Chaput
Biskop Agung Philadelphia
Biskop AuksilierWilliam J. Waltersheid, Biskop Auksilier
Vikar JenderalLawrence A. DiNardo
Biskop emeritusWilliam J. Winter, Biskop Auksilier Emeritus
Peta
Situs web
www.diopitt.org

Kabiskopan Pittsburgh (Latin: Dioecesis Pittsburgensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing didegake ing Pennsylvania Kulon ing 11 Agustus 1843. Kabiskopan kasebut kalebu 188 paroki lan 225 greja ing Allegheny, Beaver, Butler, Greene, Lawrence, lan Washington, amba 3,786 mil pesagis (9,810 km2) karo populasi Katulik cacahing 632,138 ing taun 2016.[2] Greja katedral kabiskopan kasebut menika Katedral Santo Paulus. Ing Juli 2018, kabiskopan kasebut nduweni 202 imam aktif.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hill, William (June 30, 2008). "Parish eucharistic adoration to highlight Year of St. Paul". Pittsburgh Catholic. Diarsip saka sing asli ing 2018-12-21. Dibukak ing October 23, 2017. St. Paul is our secondary patron with Mary, under the title of her Immaculate Conception, being our primary patroness.
  2. "Diocesan Statistics".[pranala mati permanèn]
  3. Smith, Craig (March 1, 2009). "Diocese considers plan to ease shortage of priests". Pittsburgh Tribune-Review. Tribune-Review Publishing Company. Diarsip saka sing asli ing September 9, 2012. Dibukak ing March 1, 2009.

Sumber[besut | besut sumber]

  • Glenn, Francis A. (1993). Shepherds of the Faith 1843–1993: A Brief History of the Bishops of the Catholic Diocese of Pittsburgh. Pittsburgh: Catholic Diocese of Pittsburgh. ISBN none.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 40°26′50.83″N 79°56′59.42″W / 40.4474528°N 79.9498389°W / 40.4474528; -79.9498389