Menyang kontèn

Eparki Chicago (Siro-Malabar)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Santo Tomas Rasul Chicago (Siro-Malabar)

Eparchia Sancti Thomae Apostoli Chicagiensis Syrorum-Malabarensium
Katedral Mar Thoma Sleeha
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
87,600
Paroki35
Informasi
DenominasiGreja Katulik Siro-Malabar
RitusRitus Siria Wetan
Didegaké13 Maret 2001 (23 taun kepungkur)
KatedralKatedral Mar Thoma Shleeha
Kapemimpinan saiki
EparkJacob Angadiath
Biskop AuksilierJoy Alappat
Situs web
www.stthomasdiocese.org

Eparki Katulik Siro-Malabar Santo Tomas Chicago yaiku eparki Katulik Wetan kanggo umat Katulik Siro-Malabar ing Amerika Sarekat. Didegake ing 2001, eparki kasebut menika salah sijining saka telu eparki Greja Siro-Malabar ing jaba Indhi, lan nduweni yurisdiksi marang umat Katulik Siro-Malabar ing kabeh AS. Eparki kasebut bermarkas ing Chicago, Illinois.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 41°53′19″N 87°55′55″W / 41.88861°N 87.93194°W / 41.88861; -87.93194