Menyang kontèn

Kabiskopan Salina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Salina

Dioecesis Salinensis
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
Provinsi grejawiKutha Kansas ing Kansas
Statistik
Amba26.685 sq mi (69.11 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
342,000
46,671 (14.1%)
Paroki86
Informasi
DenominasiGreja Katulik
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké2 Agustus 1887 minangka Kabiskopan Concordia
23 Dhesember 1944 minangka Kabiskopan Salina
KatedralKatedral Ati Suci
Santo/santa pelindungBunda Penolong Abadi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGerald Lee Vincke[1]
Biskop Agung MetropolitanJoseph Fred Naumann
Biskop Agung Kutha Kansas ing Kansas
Peta
Situs web
salinadiocese.org
Katedral Ati Suci

Kabiskopan Salina (Latin: Dioecesis Salinensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing ngeliputi siji katelu Kansas. Tahta episkopale ana ing Salina, Kansas.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Roman Catholic Diocese of Salina Official Site
  •  "Diocese of Concordia (2)". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.

Koordhinat: 38°49′27″N 97°36′26″W / 38.82417°N 97.60722°W / 38.82417; -97.60722