Menyang kontèn

Kabiskopan San Jose ing California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan San José ing California

Dioecesis Sancti Josephi in California

Diócesis de San José en California
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
TeritorialSanta Clara
Provinsi grejawiKabiskopan Agung San Francisco
Statistik
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)

1,919,402
980,000
Paroki52 (kalebu misi)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké27 Januari 1981
KatedralCathedral Basilica of St. Joseph
Ko-katedralSaint Patrick Proto-Cathedral
Santo/santa pelindungSanto Yosef
Santa Klara saka Assisi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOscar Cantú
Biskop Agung MetropolitanSalvatore Cordileone
Vikar Jenderal
  • Francis V. Cilia
  • Brendan McGuire
Biskop emeritusPierre DuMaine
Patrick Joseph McGrath
Peta
Situs web
www.dsj.org

Kabiskopan San José ing California (Latin: Dioecesis Sancti Josephi in California; Spanyol: Diócesis de San José en California) yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan Greja Katulik Roma ing lor California, Amerika Sarekat. Kabiskopan kasebut kalebu Santa Clara County, lan dipimpin dening biskop.

Referensi[besut | besut sumber]

Spesifik:

Umum:

  • (ing basa Inggris) "Diocese of San Jose in California". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing May 6, 2010.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 37°18′07″N 121°52′31″W / 37.30194°N 121.87528°W / 37.30194; -121.87528