Kabiskopan Roseau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Roseau

Dioecesis Rosensis
Lokasi
Nagara Dominika
Provinsi grejawiProvinsi Castries
MetropolitanRobert Rivas O.P.
Statistik
Amba750 km2 (290 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
68,635
42,174 (61.4%)
Paroki14
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké30 April 1850 (174 taun kepungkur)
KatedralKatedral Roseau
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLowong
Situs web
www.dioceseofroseau.org

Kabiskopan Roseau (Latin: Dioecesis Rosensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Karibia. Kabiskopan kasebut kalebu kabeh nagara Dominika. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Castries, lan anggota Konferensi Waligreja Antilles.

Kabiskopan Roseau didegake ing 1850. Wilayah kasebut sadurunge menika bagean saka bekas Vikariat Apostolik Trinidad.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Roseau". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-27.

Koordhinat: 15°17′50″N 61°23′07″W / 15.2973°N 61.3854°W / 15.2973; -61.3854