Menyang kontèn

Kabiskopan Kopenhagen (Katulik Roma)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Kopenhagen

Dioecesis Hafniae

Bispedømmet København (language?)
Katedral Santo Ansgarius
Coat of arms of the Kabiskopan of Kopenhagen
Lambang
Lokasi
Nagara Dhenemarken
 Kapuloan Faroe
 Grunlan
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Markas besarKopenhagen, Dhenemarken
Koordinat55°41′9.88″N 12°35′31.86″E / 55.6860778°N 12.5921833°E / 55.6860778; 12.5921833
Statistik
Amba2,220,093 km2 (857,183 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
Increase 5,699,220
Increase 44,428 (Increase 0,8%)
ParokiDecrease 45
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké7 Agustus 1868
KatedralKatedral St. Ansgarius, Kopenhagen
Imam sekuler67
BasaBasa Dhenemarken
Basa Jerman
Basa Polen
Basa Inggris
PananggalanPananggalan Gregorian
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCzeslaw Kozon
Situs web
katolsk.dk

Kabiskopan Kopenhagen (Latin: Dioecesis Hafniae, basa Dhènemarken: Bispedømmet København) yaiku kabiskopan Greja Katulik sing njupuk jeneng saka jeneng tahta episkopale, ibu kutha nasional Dhenemarken, Kopenhagen. Kabiskopan kasebut kalebu kabeh Dhenemarken (kayata provinsi-provinsi liyane sing ora nduweni kabiskopan pra-Reformasi sing didegake maneh sawise Lutheranisme dadi greja nagara rasmi sing anyar ing abad ping 16) lan loro wilayah jaban rangkah Dhenemarken, Kapuloan Faroe lan Grunland. Biskop saikine menika Czeslaw Kozon sing dimunggahke minangka biskop ing taun 1995. Pusat kabiskopan ana ing Katedral Santo Ansgarius. Kabiskopan Kopenhagen gumantung marang Tahta Suci.

Kronologi[besut | besut sumber]

  • Didegake minangka Prefektur Apostolik Misi Lor ing 7 Agustus 1868, diparo saka Vikariat Apostolik Jerman Lor.
  • Dimudhunke dadi Prefektur Apostolik Dhenemarken ing taun 1869.
  • Dimunggahke dadi Vikaris Apostolik Dhenemarken ing 15 Maret 1892.
  • Dimunggahke dadi Kabiskopan Kopenhagen ing 29 April 1953.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Prefek Apostolik Dhenemarken[besut | besut sumber]

  • Rm. Hermann Grüder (9 Juli 1869 – 15 Dhesember 1883, seda)
  • Rm. Johannes Von Euch (17 Februari 1884 – 15 Maret 1892, dadi Vikaris Apostolik Dhenemarken)

Vikaris Apostolik Dhenemarken[besut | besut sumber]

  • Johannes Von Euch (15 Maret 1892 – 17 Maret 1922, seda)
  • Josef Ludwig Brems, O.Praem (10 Oktober 1922 – November 1938, mundur)
  • Johannes Theodor Suhr, O.S.B. (13 Dhesember 1938 – 29 April 1953, dadi Biskop Kopenhagen)

Biskop Kopenhagen[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 55°40′26″N 12°33′27″E / 55.67389°N 12.55750°E / 55.67389; 12.55750