Kabiskopan Saint John's–Basseterre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Saint John's–Basseterre

Dioecesis Sancti Ioannis–Imatelluranus
Lokasi
Nagara
Provinsi grejawiCastries ing Saint Lucia
Statistik
Amba1.059 km2 (0.409 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
196,098
17,245 (8.8%)
Paroki10
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké16 Januari 1971
(&&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 taun, &&&&&&&&&&&&&099.&&&&&099 dina)
KatedralKatedral Kaluwarga Suci
Ko-katedralKo-Katedral Maria Dikandung Tanpa Noda
Imam sekuler18
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRobert Anthony Llanos
Situs web
www.diocesesjb.com

Kabiskopan Saint John's–Basseterre (Latin: Dioecesis Sancti Ioannis–Imatelluranus) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing berbasis ing St. John's, Antigua, Antigua lan Barbuda. Kabiskopan iki uga ngeliputi wilayah Anguilla, Antigua kan Barbuda, Kapuloan Virgin Britania Raya, Montserrat, lan Saint Kitts lan Nevis. Kabiskopan iki didehake minangka Kabiskopan Saint John's, asil pamekaran saka Kabiskopan Roseau ing 16 Januari 1971. Kabiskopan iki ana ing wilayah Provinsi Grejawi Castries ing Saint Lucia. Pusat keuskupan berada di Katedral Keluarga Kudus, Saint John's. Saat ini, tahta keuskupan dipimpin dening Robert Anthony Llanos sing terpilih ing 18 Desember 2018, sawise sadurunge menika Biskop Auksilier Kabiskopan Agung Port of Spain lan Administrator Apostolik kabiskopan sawise 20 Juni 2016.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]