Kabiskopan Kingstown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Kingstown

Dioecesis Regalitana
St. Vincent, Karibik - St. Mary's R.C. School ^ St. Mary's R.C. Cathedral - panoramio.jpg
Lokasi
NagaraSaint Vincent lan Grenadine Santa Vincent lan Grénadhines
Provinsi grejawiCastries
MetropolitanCastries
Statistik
Amba388 km2 (150 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
109,022
8,176 (7.5%)
Paroki6
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké23 Oktober 1989 (33 taun kepungkur)
KatedralKatedral Kamunggahan
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGerard County
Situs web
catholicsvg.org

Kabiskopan Kingstown (Latin: Dioecesis Regalitana) yaiku kabiskopan Ritus Latin saka Greja Katulik Roma ing Karibia. Kabiskopan kasebut kalebu kabeh nagara Saint Vincent lan Grenadine. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Castries lan anggota Konferensi Waligreja Antillen.

Referensi[besut | besut sumber]


  • "Diocese of Kingstown". Catholic-Hierarchy.org. Dibukak ing 2007-02-24.Cithakan:Self-published source
  • "Diocese of Kingstown". Antilles Episcopal Conference. Diarsip saka sing asli ing 2007-08-02. Dibukak ing 2007-03-15.

Koordhinat: 13°09′27″N 61°13′44″W / 13.1576°N 61.2289°W / 13.1576; -61.2289