Kabiskopan Basse-Terre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Basse-Terre lan Pointe-à-Pitre

Dioecesis Imae Telluris et Petrirostrensis

Diocèse de Basse-Terre et Pointe-à-Pitre
Lokasi
NagaraGuadeloupe, Saint-Barthélemy, lan Saint Martin (Prancis)
Provinsi grejawiSaint-Pierre lan Fort-de-France
Koordinat15°59′45″N 61°43′47″W / 15.9959°N 61.7298°W / 15.9959; -61.7298Koordhinat: 15°59′45″N 61°43′47″W / 15.9959°N 61.7298°W / 15.9959; -61.7298
Statistik
Amba1.780 km2 (0.687 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
410,000
317,000 (77.3%)
Paroki36
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké27 September 1850 (&&&&&&&&&&&&0173.&&&&&0173 taun, &&&&&&&&&&&&0154.&&&&&0154 dina)
KatedralKatedral Basilika Notre-Dame ing Guadeloupe
Imam sekuler64
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSede vacante
Situs web
www.catholique-guadeloupe.info

Kabiskopan Basse-Terre (lan Pointe-à-Pitre) (Latin: Dioecesis Imae Telluris et Petrirostrensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing berbasis ing Basse-Terre, Guadeloupe. Kabiskopan kasebut didegake minangka Kabiskopan Guadeloue lan Basse-Terre, saka wilayah sing diparo saka Prefektur Apostolik Iles de la Terre Ferme ing 27 September 1850. Kabiskopan kasebut ana ing wilayah Provinsi Grejawi Saint-Pierre lan Fort-de-Franceg. Pusat kabiskopan ana ing Katedral Basilika Notre-Dame ing Guadeloupe, Basse-Terre.

Pranala jaba[besut | besut sumber]