Kabiskopan Agung Nassau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Nassau

Archidioecesis Nassaviensis
Lokasi
Nagara Bahama
Teritorial Bahama
Provinsi grejawiNassau
Statistik
Amba13.872 km2 (5.356 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
340,400
50,202 (14.7%)
Paroki30
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké21 Maret 1929
(&&&&&&&&&&&&&095.&&&&&095 taun, &&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 dina)
KatedralKatedral Santo Fransiskus Xaverius, Nassau
Santo/santa pelindungFransiskus Xaverius, Thérèse saka Lisieux
Imam sekuler18
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungPatrick Christopher Pinder
Situs web
www.archdioceseofnassau.org

Kabiskopan Agung Nassau (Latin: Archidioecesis Nassaviensis) yaiku kabiskopan agung Greja Katulik Roma sing berbasis ing Nassau, Bahama. Kabiskopan agung iki didegake minangka Prefektur Apostolik Bahama, asil pamekaran saka Kabiskopan Agung New York ing 21 Maret 1929. Kabiskopan iki dadi metropolitan kanggo 1 kabiskopan suffaragan lan 1 misi sui iuris. Pusat kabiskopan ana ing Katedral Santo Fransiskus Xaverius, Nassau. Saiki, kabiskopan iki dipimpin dening Patrick Christopher Pinder sawise ditunjuk ing 17 Februari 2004.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Prefek Apostolik Bahama[besut | besut sumber]

Vikaris Apostolik Kapuloan Bahama[besut | besut sumber]

Biskop Nassau[besut | besut sumber]

Biskop Agung Nassau[besut | besut sumber]

Biskop Auksilier Nassau[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]