Kabiskopan Kutha Belis-Belmopan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Kutha Belis-Belmopan

Dioecesis Belizepolitanus-Belmopanus
Katedral Penebus Kudus
Lokasi
NagaraBelize
Provinsi grejawiProvinsi Kingston ing Jamaika
MetropolitanCharles Henry Dufour
Statistik
Amba2.591 km2 (1.000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
287,730
218,938 (76.1%)
Informasi
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Penebus Kudus (Kutha Belize)
Ko-katedralKo-Katedral Bunda saka Guadalupe (Belmopan)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLawrence Sydney Nicasio
Biskop AuksilierChristopher Glancy, C.S.V.

Kabiskopan Kutha Belis-Belmopan (Latin: Dioecesis Belizepolitanus-Belmopanus) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing buwana Amerika Tengah. Kabiskopan kasebut negliputi kabeh Belize, bekas dependensi Inggris Honduras Britania. Kabiskopan kasebut menika suffragan Latin saka Kabiskopan Agung Kingston (ing Jamaika) lan anggota saka Konferensi Waligreja Antillen.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Diocese of Belize City & Belmopan; Antilles Episcopal Conference; December 12, 2002; url accessed June 28, 2006

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 17°29′51.7″N 88°11′20.2″W / 17.497694°N 88.188944°W / 17.497694; -88.188944