Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Ékuador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Ékuador yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Ékuador.

Konferensi para biskop Ékuador gabung ing Konferensi Waligreja Ékuador.

Ing Juni 2020, ana 25 yurisdiksi, sing endi 4 menika kabiskopan agung lan 12 menika kabiskopan sufragan. Ana uga 1 ordinariat militer lan 8 vikariat apostolik.

Pratélan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Cuenca[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Guayaquil[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Portoviejo[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Quito[besut | besut sumber]

Vikariat Apostolik[besut | besut sumber]

Ordinariat Militer[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]