Kabiskopan Azogues

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Azogues

Dioecesis Azoguensis
Lokasi
Nagara Ekuador
Provinsi grejawiCuenca
MetropolitanVicente Rodrigo Cisneros Durán
Statistik
Amba4.515 km2 (1.743 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
210,000
208,000 (99%)
Paroki33
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké26 Juni 1958 (64 taun kepungkur)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOswaldo Patricio Vintimilla Cabrera
Peta
Ecuador - Diocesi di Azogues.jpg

Kabiskopan Azogues (Latin: Dioecesis Azoguensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Azogues, provinsi grejawi Cuenca, Ekuador. Kabiskopan kasebut didegake ing 26 Juni 1968 saka wilayah Kabiskopan Agung Cuenca.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 2°44′S 78°50′W / 2.733°S 78.833°W / -2.733; -78.833