Belize

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Belize
Gendéra Lambang nagara
Motto: Sub Umbra Floreo
(Latin: "Ing Ingisor Ayang-ayang Adem Aku Kithembangan")
Antem: Land of the Free
Kutha krajan Belmopan
Kutha paling gedhé Belize City
Basa resmi Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
 •  Ratu
Gubernur-Jénderal
Elizabeth II
Sir Colville Young
 •  Perdana Mentri Dean Barrow
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) 0,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 292.000 (170)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,92 miliar (166)
 •  Per kapita US$7.339 (79)
Valuta Dolar (BZD)
Zona wektu (UTC-6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-6)
Kodhé bèl 501
TLD Internèt .bz

Belize iku nagara ing banawa Amerika Kidul. Padunungé cacahé kira-kira ana 500.000. Kutha krajanné iku Belmopan. Belize iku mbiyèn jajahané Britania Raya lan mbiyèn uga diarani Honduras Britania.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belize&oldid=1045125"