Belize

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Belize
Motto: Sub Umbra Floreo
(Latin: "Ing Ingisor Ayang-ayang Adem Aku Kithembangan")
Lagu kabangsanLand of the Free
Ibu kutha Belmopan
Largest city Belize City
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
 -  Ratu
Gubernur-Jénderal
Elizabeth II
Sir Colville Young
 -  Perdana Mentri Dean Barrow
Kamardhikaan
 -  Banyu (%) 0,7%
Pedunung
 -  2006 estimate 292.000 (170)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,92 miliar (166)
 -  Per capita US$7.339 (79)
Valuta Dolar (BZD)
Zona wektu (UTC-6)
 -  Summer (DST)  (UTC-6)
Kodhe tilpun 501
Internet TLD .bz

Belize iku sawijining negara ing banawa Amerika Kidul. Pedunungé cacahé kira-kira ana 500.000. Ibu kuthané iku Belmopan. Belize iku mbiyèn jajahané Britania Raya lan mbiyèn uga diarani Honduras Britania.


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belize&oldid=804881"