Belize

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Belize
Gendéra Lambang nagara
Motto: Sub Umbra Floreo
(Latin: "Ing Ingisor Ayang-ayang Adem Aku Kithembangan")
Antem: Land of the Free
Kutha krajan Belmopan
Largest city Belize City
Basa resmi Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
 •  Ratu
Gubernur-Jénderal
Elizabeth II
Sir Colville Young
 •  Perdana Mentri Dean Barrow
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) 0,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 292.000 (170)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,92 miliar (166)
 •  Per kapita US$7.339 (79)
Valuta Dolar (BZD)
Wilayat wektu (UTC-6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-6)
Kodhé bèl 501
TLD Internèt .bz

Belize iku nagara ing banawa Amerika Kidul. Padunungé cacahé kira-kira ana 500.000. Kutha krajanné iku Belmopan. Belize iku mbiyèn jajahané Britania Raya lan mbiyèn uga diarani Honduras Britania.


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belize&oldid=1045125"