Yésuit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Yesuit)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Ihslgoldblueogo.jpg
Logo Serikat Yesus.
IHS: Iesu Hominum Salvator (Yesus Penyelamat Manusia)

Sarékat Yésus (Latin: Societas Iesu), biasa dikenal minangka Yésuit utawa Jésuit yaiku ordo Gréja Katulik Roma. Sarékat iki diadegaké ing taun 1534 déning seklompok mahasiswa pascasarjana saka Universitas Paris kanca-kancané Iñigo López de Loyola (Ignatius Loyola). Wong-wong iki ngangkat sumpah bakal nerusaké kekancan sawisé rampung pasinanon, urip jroning kamlaratan miturut Injil lan ngayahi misi ing Yerusalem. Klompok iki nyebut awaké dhéwé minangka amigos en el Señor — sobat-sot ing sajroning Gusti Allah. Ana ing Indonesia Yesuit dadi pelopor kanggo pakaryan misi ana ing tlatah nuswantara. Ananging, saiki pakaryan para Yesuit luwih akeh ana ing Jawa, utamane ana ing Keuskupan Agung Semarang lan Keuskupan Agung Jakarta.

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Cithakan:Ordo-ordo Katulik

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yésuit&oldid=941688"