Menyang kontèn

Eparki Amérika Sarékat lan Kanadha (Siro-Malankara)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Dewi Maria Bunda Perdamaian
Lokasi
NagaraAmerika Sarekat
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Koordinat38°53′N 77°01′W / 38.883°N 77.017°W / 38.883; -77.017Koordhinat: 38°53′N 77°01′W / 38.883°N 77.017°W / 38.883; -77.017
Statistik
Paroki17
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Siro-Malankara
RitusRitus Siro-Malankara
KatedralKatedral Katulik Suryani St. Vincent de Paul Malankara, Elmont, New York
Santo/santa pelindungMaria Bunda Perdamaian[1]
Imam sekuler15
Kapemimpinan saiki
BiskopPhilippos Stephanos Thottathil
Vikar JenderalMsgr. Peter Kochery

Eparki Siro-Malankara Dewi Maria Bunda Perdamaian Amerika Sarekat lan Kanadha yaiku eparki Amerika Lor kanggo Greja Katulik Siro-Malankara saka Greja Katulik. Greja Siro-Malankara nganggo Ritus Antiokhia ing basa Suryani. Eparki kasebut gumantung marang Biskop Agung Mayor Trivandrum, lan dudu bagean saka provinsi grejawi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The Heavenly Patroness of the Exarchate". Diarsip saka sing asli ing 2018-08-12. Dibukak ing 2018-10-22.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Umum
Paroki
Kabar Greja