Menyang kontèn

Eparki Marthandom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Marthandom

Eparchia Marthandomensis

மார்த்தாண்டம் மறைமாவட்ட
Lokasi
NagaraIndhi
TeritorialTamil Nadu
Provinsi grejawiKabiskopan Agung Mayor Trivandrum
Koordinat8°18′10″N 77°13′09″E / 8.302754°N 77.219145°E / 8.302754; 77.219145
Statistik
Amba1,664 km2 (642 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2009)
2,026,000
64,636 (3.2%)
Paroki79
Informasi
DenominasiKatolik Wetan
RitusRitus Siro-Malankara
Didegaké16 Desember 1996
KatedralKatedral Christuraja (Kristus Raja)
Santo/santa pelindungSt. Paulus lan St. Therese saka Lisieux
Imam sekuler41
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorBaselios Cleemis
BiskopVincent Mar Paulos
Situs web
marthandamdiocese.com

Eparki Marthandom (uga diarani Marthandam) yaiku kabiskopan Greja Katulik Siro-Malankara ing Tamil Nadu. Eparki kasebut didegake dening Paus Yohanes Paulus II ing 16 Desember 1996. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan kapapat saka greja Siro-Malankara. Eparki kasebut terdiri saka telu distrik sipil: Kaliakkavilai, Marthandam, Nagercoil.

Referensi[besut | besut sumber]